Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Sinsh
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Stilzwijgende verlegging, opzeg en dubbel verzekerd.

#1 , 1 jaar 1 maand geleden (08 nov 2017 20:45)

Allen,

Ik heb een autoverzekering bij 'verzekeraar A' voor mijn wagen (vervaldag 15/11). Op 17/8/2017 heb ik een contract ondertekend voor het volgende verzekeringsjaar ('17-'18) bij 'Verzekeraar B', in dit voorstel stond dat zij de opzeg regelen van het verzekeringscontract, lopende bij 'verzekeraar A'. Zelf heb ik ook de opzeg gedaan bij 'verzekeraar A', wetende dat ik hierbij te laat ben (wegens minder dan 3 maanden resterend tot vervaldag 15/11). 'Verzekeraar A' liet me weten dat ik te laat was (logisch), waardoor ik dezelfde premie moest betalen voor het volgende verzekeringsjaar ('17-'18). Ik besef dat ik te laat was en leg me hierbij neer (onlangs betaald).

Echter, nu krijg ik van 'verzekeraar B' ook een factuur. Kan ik alsnog deze 'dubbele verzekering'bij 'verzekeraar B' vervroegd opzeggen, zodat ik niet 'dubbel' betaal voor verzekeringsjaar '17-'18?

Alvast bedankt voor het antwoord.

Franciscus
Berichten: 31936

#2 , 1 jaar 1 maand geleden (08 nov 2017 20:51)

Sedert 17.8.2017 bent u ook verzekerd bij B.
Als u nu opzegt dan stopt die verzekering B maand 8.2018.
Let op op verzekering A zal stoppen op 15/11.

basejumper
Berichten: 2876
Locatie: Diest

#3 , 1 jaar 1 maand geleden (09 nov 2017 17:38)

Dat soort vergetelheden gebeuren frequent. Contacteer maatschappij B met het bewijs dat maatschappij A uw opzeg pas aanvaardt tegen volgende vervaldag wegens niet tijdig opgezegd. En vraag maatschappij B de ingangsdatum naar daar te verplaatsen.
geen enkele ernstige maatschappij maakt hier een probleem over.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Algemeen”