Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
asperger
Topic Starter
Berichten: 4829
Reputation: 4
Juridisch actief: Nee
Locatie: Sint-Martens-Latem

verschil autoschade en schade aan huis

#1 , 9 maand 1 week geleden (12 aug 2017 13:07)

Als men een ongeval heeft met de wagen komt er steeds een onafhankelijk expert om de schade en de kosten vast te stellen.

Mijn zoon had schade aan zijn huis en er kwam een "expert" kijken. Maar nu blijkt dat het gewoon een bediende van de verzekeringsmaatschappij is. Dat zou betekenen dat de verzekering tegelijk Rechter en betrokken partij is.

Mag dit wel? Waarom is het anders dan voor autoschade?
Niemand is nutteloos. Je kunt altijd nog dienen als slecht voorbeeld.

Blaatpraat
Berichten: 2148
Reputation: 6

#2 , 9 maand 1 week geleden (13 aug 2017 14:42)

Vermoedelijk:
Bij een auto-ongeval zijn er 2 partijen, waardoor de verzekeringsagent niet zelf kan komen kijken (partijdigheid tov de ene partij).
Bij schade aan je woonst, is dit niet.

Toen ik autoschade had, met vluchtmisdrijf en nooit de betrokkene gevat, is er ook geen onafhankelijke expert komen kijken.

Ik dacht wel dat je altijd het recht had om toch een externe expert in te schakelen op kosten van de verzekering, moest je niet akkoord gaan.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Algemeen”