Pagina 1 van 1

Vereniging honden uitlaten oprichten

Geplaatst: 11 maand 2 weken geleden (12 jul 2018 20:41)
door Mot86
Beste mensen,

Wij hebben een hondentrainingsbedrijf, (vennootschap) die gespecialiseerd is in interne gehoorzaamheidstrainingen voor honden en hondenopvang.
Nu is het zo dat wij regelmatig de vraag krijgen van mensen of zij niet met onze honden mogen gaan wandelen. Dit zijn voorbeeld gepensioneerden, mensen die graag een hond willen maar geen hond krijgen thuis, mensen op een appartement, mensen met een bore- of burn out, mensen die eenzaam zijn, noem maar op.

Nu vroeg ik mij af wat ik hiermee kan doen omdat het een beetje dubbel of ethisch niet juist is. Langs de ene kant doe ik deze mensen een plezier en langs de andere kant heeft het voor ons ook wel een meerwaarde. Al deze mensen als loontrekkend inschrijven kan ik niet en zij willen hiervoor niet betaald worden, ze doen het omdat ze het leuk vinden. Nu is het zo dat ik dat niet alleen bij onze honden wil doen maar ook mensen die door omstandigheden ziek zijn of hun hond niet kunnen uitlaten zijn daar met gebaat.

Ik vraag me alleen af of ik niet in de problemen zou komen als ik voorbeeld een VZW opricht en die vrijwilligers vb met onze honden laat wandelen in de beginfase?

Mvg

Re: Vereniging honden uitlaten oprichten

Geplaatst: 11 maand 2 weken geleden (12 jul 2018 20:52)
door LeenW
Kan perfect, ik stel mij alleen vragen bij aansprakelijkheid. Oudere mensen die wandelen met een hond die ze niet kennen, daar gaat toch vroeg of laat ongelukken van komen?

Re: Vereniging honden uitlaten oprichten

Geplaatst: 11 maand 2 weken geleden (12 jul 2018 21:06)
door Mot86
Voor iedereen bestaat wel een geschikte hond, of het nu een maltezer of een sterkere lab is. Ze moeten natuurlijk wel wat opgeleid worden maar iedereen kan met een hond wandelen, dat moet juist de kracht van de vzw zijn. Vele asielen doen dit ook maar dit zijn natuurlijk verenigingen.