Kwijting voor het gevoerde beleid

caravagesk
Topic Starter
Berichten: 47

Kwijting voor het gevoerde beleid

#1 , 05 jan 2018 17:48

In een bvba, met twee aandeelhouders / zaakvoerders, elk 50%, heeft één van beiden aandelen overgedragen, zonder vergoeding. Publicatie in staatsblad is gebeurd begin oktober, met vermelding "kwijting voor het gevoerde beleid". Andere zaakvoerder is nu dus voor 100% aandeelhouder en gaat alleen verder onder nieuwe naam en nieuwe locatie. Er was een kaskrediet, lening met gedeeltelijk persoonlijke borg en nog openstaande rekeningen. Kortom schulden. Wat is nu het belang van die zin "kwijting voor het gevoerde beleid". Over welke termijn spreken we dan, De borglening wordt 50/50, maar hoe zit het met andere openstaande facturen? In welke mate ben je daar nog aansprakelijk voor?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#2 , 05 jan 2018 17:56

Een kwijting is van voor de kwijting datum, of datum dat men melding maakt van een periode.

Voor de lening blijft men aansprakelijk !

En voor de schulden zijn voor de vennootschap, en het is de vennootschap die moet zien dat deze schulden betaald geraken, anders is het een faillissement, en dan worden wel de twee borgstellers aan gesproken enkel en alleen voor die lening..
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

caravagesk
Topic Starter
Berichten: 47

#3 , 05 jan 2018 17:59

Dus alle openstaande rekeningen, kaskredieten enz. van voor de gepubliceerde datum vallen ten laste van de nieuwe zaakvoerder? Diegene waar de aandelen aan overgedragen werden? Buiten de lening dan?

Reclame

denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#4 , 05 jan 2018 18:06

Inderdaad maar het is toch een BVBA, dus de schulden zijn voor de vennootschap, als veel schulden zijn kan dit altijd een probleem vormen voor de enige aandeelhouder.
Er is altijd wel iets aan de hand als een aandeelhouder 50% van de aandelen gratis overdraagt, normaal krijg men daar geld voor.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Terug naar “Vennootschappen & Verenigingen”