Artikel in overeenkomst tot zelfstandige samenwerking

josciscojos
Topic Starter
Berichten: 60
Juridisch actief: Nee

Artikel in overeenkomst tot zelfstandige samenwerking

#1 , 13 dec 2021 16:55

Betreffende partij A sluit met partij B een overeenkomst ....Partij B verbind er zich toe om 20hr/week te presteren voor partij A

Wegens personeelsverloop bij partij B kan partij B, dit niet meer nakomen.

Bij mondeling overleg tussen partijen, heeft partij A gezegd dat ze onderstaand artikel gaat inroepen dat in het contract staat :

Elke partij kan deze overeenkomst beëindigen zonder opzeggingstermijn of -vergoeding door een schriftelijke kennisgeving aan de andere Partij(de in gebreke blijvende partij) in geval van een ernstige en/of aanhoudende tekortkoming van de in gebreke blijvende partij aan een verplichting op grond van deze overeenkomst of eveneens in geval van schending van een bepaling van deze overeenkomst of haar bijlagen, voor zover deze partij in gebreke blijft deze tekortkoming of schending te herstellen binnen de 10 kalenderdagen volgend op een ingebrekestelling aan de in gebreke blijvende partij per aangetekend schrijven of per speciale koerier.

Wanneer gebruik gemaakt wordt van dit artikel, wordt dan de overeenkomst gewoon beëindigd of impliceert dit ook dat de in gebreke gestelde partij een schadevergoeding kan gevraagd worden, al dan niet via rechterlijke weg? (hierover is niets opgenomen in het contract)

Verder wil ik wel meegeven dat er tevens een artikel voorzien is dat ik hier bondig schets. Misschien heeft dit invloed op bovenstaande......
De partijen kunnen de overeenkomst beëindigen met een opzeggingstermijn van 1 maand. Wanneer de opzeggingstermijn niet gerespecteerd wordt, moet er wel een vervangende opzeggingsvergoeding betaald worden.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
LeenW
Berichten: 11475

#2 , 13 dec 2021 17:18

B kan het artikel niet inroepen, aangezien hij zelf degene is die de "ernstige en/of aanhoudende tekortkoming" veroorzaakt. Indien B wil opzeggen, moet hij dit met opzeggingstermijn of opzeggingsvergoeding doen.

josciscojos
Topic Starter
Berichten: 60
Juridisch actief: Nee

#3 , 14 dec 2021 22:42

Even de tekst aandachtig lezen, alvorens te reageren aub (lol)

Bij mondeling overleg tussen partijen, heeft partij A gezegd dat ze onderstaand artikel gaat inroepen dat in het contract staat :

Reclame

Franciscus
Berichten: 36507

#4 , 15 dec 2021 11:08

Antwoord van @LeenW is toch niet fout ? Als partij dat artikel inroept dan en partij B veroorzaakt de redenen die partij A inroept..zodoende.....

LeenW
Berichten: 11475

#5 , 15 dec 2021 11:49

Ik zie vooral niet in waarom A dat artikel zou willen inroepen. B laten opzeggen en vergoeding betalen komt A beter uit.

josciscojos
Topic Starter
Berichten: 60
Juridisch actief: Nee

#6 , 15 dec 2021 14:40

Lezers,

Partij A wil dit artikel inroepen omdat partij B de overeenkomst niet wil opzeggen.

De vraag gaat erover welke gevolgen dit zou kunnen hebben voor Partij B

Vriendelijke groeten

Terug naar “Vennootschappen & Verenigingen”