Eén bestuursfunctie VZW schrappen

rydna74
Topic Starter
Berichten: 10
Juridisch actief: Nee

Eén bestuursfunctie VZW schrappen

#1 , 13 okt 2021 11:46

Een (kleine) vzw heeft momenteel 6 bestuursleden.
Zo'n 15j terug werd er een extra bestuursfunctie gecreeërd omdat het goed ging met de vereniging en er toch wel veel leden en vrijwilligers waren. Een extra bestuursfunctie was dus wel bruikbaar. Dit werd indertijd ook zo gepubliceerd.

De laatste jaren is het aantal leden weer teruggezakt en zeker met Corona. Ook het vinden van vrijwilligers is moeilijk.
Eén van de bestuursleden heeft nu zijn ontslag gegeven en het zou perfect mogelijk zijn dat iemand anders van het bestuur zijn taken op zich neemt.

De vraag is dus wat de opties zijn:
- optie 1 = 1 persoon neemt 2 bestuursfuncties op zich --> maar mag dit wel permanent? 5 personen voor 6 bestuursfuncties?
- optie 2 = 2 bestuurstaken worden samengevoegd tot één en één bestuursfunctie wordt geschrapt = 5 personen voor 5 bestuursfuncties. --> is hiervoor dan een speciale procedure nodig? Of kan dit via de gewone procedure die gebruikt wordt voor het aangeven van bestuurswijzigingen (fomulieren I en II)
Welke optie is hierbij de beste?
Uiteraard moeten beiden via de correcte manier gepubliceerd worden.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding

Sirkii
Berichten: 4860

#3 , 17 okt 2021 00:46

Het is al een tijdje geleden dat ik uit het bestuur van een vzw gestapt ben maar wij deden het als volgt : enkel voorzitter, secretaris en schatbewaarder in staatsblad en de andere bestuursleden op een (bestuurs)ledenlijst die buiten het staatsblad gehouden werd. Op die manier konden we wel wat van die betalende publicaties uitsparen.

Details nog na te kijken want k ben er al een tijdlang uit.

Reclame

Terug naar “Vennootschappen & Verenigingen”