onbetaalde factuur van werken in onderaanneming

MaSa6/2019
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Ja

onbetaalde factuur van werken in onderaanneming

#1 , 7 maand 1 week geleden (14 jun 2019 15:29)

Mijn man heeft een bedrijf in de bouwsector, afwerking. In november heeft hij voor een interieurbedrijf werken uitgevoerd (onderaanneming) bij een medische praktijk. De bouwheer koos, na uitdrukkelijk afraden van mijn man, toch voor een onderhoudsonvriendelijk kleur van het product.
Voor deze werken werd een uitvoeringstermijn van een week afgesproken. Omdat hij in de afwerking zit en de praktijk open moest, bleef hiervan maar de helft van de tijd over. De bouwheer is niet tevreden over de uitvoering en wil nu een andere kleur. Mijn man geeft toe dat er enkele dingen beter hadden kunnen uitzien maar gezien de gekozen kleur en de te korte tijdspanne, was een betere resultaat niet mogelijk. Hij heeft zelfs aangeboden om een gedeelte te vervangen op zijn kosten, had hier ook nieuw materiaal voor besteld maar de bouwheer weigerde dit toen hij de plaatsing wilde doen.
Tot noch toe werd er geen cent betaald omdat de bouwheer weigert te betalen. Ze hebben op advies van onze verzekering een algemene ingebrekestelling zonder veel staving gestuurd. De verzekering beweert niet te kunnen tussenkomen.

Omdat mijn man een heel goede relatie heeft met de interieurfirma en hier vaak voor werk wil hij deze niet schaden en wil hij niet overgaan tot een gerechtelijke vordering.

Mijn inziens is de bouwheer nu niet tevreden over de kleur en willen ze gratis een nieuwe vloer (omdat ze ook de herstelling geweigerd hebben). Mijn man is nu met de interieurfirma overeengekomen dat de oorspronkelijke factuur zal betaald worden en om elke een deel van de nieuwe vloer te bekostigen en deze op zijn kosten (incl. een 2de keer personeelskosten) te plaatsen.
Is er een mogelijkheid om toch nog iets meer door te rekenen aan de bouwheer?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 14862
Juridisch actief: Nee

#2 , 7 maand 1 week geleden (14 jun 2019 15:38)

Je man heeft wat betalingen toch niks te zien met de bouwheer, daar hij zoals je schrijft in onderaanneming werkt.
Je man MOET zijn centen krijgen van zijn opdrachtgever nl het interieurbedrijf.
En je man moet niks gratis doen, als men het anders wil dan is de verantwoordelijke het interieurbedrijf en zij moeten betalen .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

MaSa6/2019
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Ja

#3 , 7 maand 5 dagen geleden (19 jun 2019 09:33)

Dit is ook mijn mening maar hij wil de zakelijke relatie (van toch een aanzienlijk deel van zijn jaarlijkse omzet) niet op het spel zetten.

Reclame

Terug naar “Vennootschappen & Verenigingen”