Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Za62
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Vraag mbt overeenkomsten na stopzetting eenmanszaak

#1 , 1 week 15 uur geleden (20 apr 2017 16:36)

Indien een eenmanszaak is opgezegd, dient er dan alsnog schadevergoedingen betaalt te worden omdat een samenwerkingsovereenkomst (in casu een bruikleen van een koffiemachine met verplichting tot afname producten) vroegtijdig is beëindigd?

Dus is er juridisch gezien alsnog een "vroegtijdig beëindiging van overeenkomst" indien de zaak is stopgezet terwijl de contract nog doorliep? Het gaat over een éénmanszaak.

Mvg

Reclame

LeenW
Berichten: 5670

#2 , 1 week 15 uur geleden (20 apr 2017 16:39)

De overeenkomst loopt door, er is immers geen verschil tussen de eenmanszaak en de privé persoon. Bijgevolg is de overeenkomst nog steeds in voege, tenzij één van de partijen deze opzegt, dan is uiteraard de contractuele schadevergoeding van toepassing.

denlowie
Berichten: 6753
Juridisch actief: Nee

#3 , 1 week 15 uur geleden (20 apr 2017 16:44)

Controleer je overeenkomst, wat daar in staat tot schadevergoeding bij het verbreken van het contract.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Za62
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#4 , 1 week 13 uur geleden (20 apr 2017 18:48)

Er staat in de overeenkomst dat er weldegelijk een schadevergoeding dient betaalt te worden bij vroegtijdig opzeggen van de overeenkomst.

Ik dacht dat bij stopzetting van de handelsactiviteit, er geen oorzaak meer van de overeenkomst is, en deze dus vervalt en niet onder "opzegging van de overeenkomst" viel.

denlowie
Berichten: 6753
Juridisch actief: Nee

#5 , 1 week 13 uur geleden (20 apr 2017 18:55)

Neen geen enkele overeenkomst stopt bij het stopzetten van een zaak.

Het is daarom dat sommige vennootschappen zich laat failliet verklaren, ondanks ze geen schulden hebben, omdat hun contracten door hun faillissement gestopt word.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Terug naar “Handelspraktijken”