concurrent lobby-t bij derden, ten nadele van ons

Zavijah
Topic Starter
Berichten: 50
Locatie: Brussel

concurrent lobby-t bij derden, ten nadele van ons

#1 , 07 mar 2007 08:46

Concurrent X is veel groter dan onze onderneming en reeds jaren langer actief in de branche waarin wij gestart zijn. Uiteraard heeft diens bedrijfsleider reeds veel meer contacten dan wij. Onze onderneming biedt een gelijkwaardig alternatief, maar wij beschikken uiteraard (nog) over minder contacten. Nu, reeds voor de zoveelste keer werd een derde partij onder druk gezet door concurrent X om niet met ons in zee te gaan.

met "onder druk zetten" geef ik reeds volgende voorbeelden:
- op een evenement werd de organisator voor de keuze gesteld. ons buitenhouden, ofwel ging onze concurrent hun aanwezigheid op het evenement annuleren. de organisator koos uiteraard voor het eerste, gezien de tweede optie voor het evenement nadelig zou kunnen uitvallen.
- op een ander evenement werd de organisator ook onder druk gezet ons te weren uit "veiligheidsoverwegingen".

dit waren belangrijke evenementen die we op die manier gemist hebben, waardoor onze jaarinkomsten lager uitvallen dan verwacht. Bij deze rijst mij dan ook de vraag: kan dit ??? valt er iets te doen tegen zulke praktijken (zonder de derde partij lastig te vallen) ?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 08 mar 2007 12:04

WELLICHT vallen deze feitelijke gedragingen onder toepassing van de Wet 1 juli 1999 tot bescherming van de economische mededinging,inmiddels vervangen door de Wet 10 JUNI 2006(Staatsblad 2006-06-29).

Zie ook:DE BAUW,H.,Verkoopsweigering,economische mededinging en eerlijke handelsgebruiken(noot onder Voorz.Kh.Brussel 16 december 1994),Jaarboek Handelspraktijken en Mededinging 1994-95,555-560 en vergelijk ?verkoopsweigering? met ?buitenhouden van een evenement?.

Voor de Dienst en de Raad voor de Mededinging ga naar:
http://economie.fgov.be/organization_ma ... ome_nl.htm

Reclame

Terug naar “Handelspraktijken”