Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Topheke
Topic Starter
Berichten: 12

bomen en onkruid snoeien op grond naast sporen

#1 , 2 weken 5 dagen geleden (31 okt 2018 08:01)

Beste,

wij hebben 3 jaar geleden een huis gekocht waarvan onze perceel grenst aan treinsporen.
De toenmalige eigenaars hebben achter de schutting bomen laten zetten. Tegen ons hebben ze gezegd dat dit met toelating van Infrabel was. Echter hebben we daar geen bewijs van.

Nu zou ik graag die bomen laten snoeien of aftoppen want ze beginnen redelijk hoog te komen en zon weg te nemen. Ook hebben we heel veel last van woekerplanten en onkruid die van achter onze shutting erdoor of zelfs eronder doorkomen.

Ik zou dus graag willen weten wie verantwoordelijk is om dit onkruid aan te pakken op grond aan de sporen?
mag ik via ladder tot op deze grond komen om het zelf te doen? dat is echt vlak naast de sporen dus ik zou denken van niet wegens veiligheidredenen.
Is Infrabel hiervoor aan te spreken? weet iemand hoe, want vind niets terug omtrent dit onderwerp op hun site of Google.

alvast bedankt

LeenW
Berichten: 7550

#2 , 2 weken 5 dagen geleden (31 okt 2018 08:44)

Infrabel zal inderdaad uw aanspreekpunt zijn, geen idee of ze effectief een ploeg gaan sturen, maar hou ons op de hoogte!

mava105
Berichten: 16094
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 2 weken 5 dagen geleden (31 okt 2018 09:31)

Vroeger had NMBS speciale treinen die het onkruid langs de sporen op regelmatige wijzen besproeiden met verdelger (Roundup)
Nu mag dat niet meer, dus laten ze het staan.

Reclame

Terug naar “Andere”