Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
NCDV
Topic Starter
Berichten: 1
Reputation: 0
Juridisch actief: Nee

Verhuren AirBnb

#1 , 2 maand 5 dagen geleden (14 jan 2018 18:27)

Beste forum-leden,

Om het kort te houden:

Mijn Griekse grootouders hebben een woning op een toeristische plek in Kreta, Griekenland. De woning bestaat uit een boven- en onderverdieping, en zij verblijven telkens zes maanden per jaar in die bovenverdieping. De onderverdieping bestaat uit een groot appartement met nog eens drie aparte studio's. Die studio's worden elk jaar, terwijl zij daar verblijven, verhuurd. Nu zij beide bijna de leeftijd van negentig jaar hebben bereikt, is het voor hen quasi onmogelijk om zich nog bezig te houden met de verhuur van die studio's. Daarom zou ik (student in België uiteraard) mij tijdens de zomer met de verhuur van de drie studio's willen bezighouden via AirBnb. Het zou zowel voor mij als mijn grootouders ideaal zijn. Zo hoeven zij zich geen zorgen te maken en ik kan er een aardig zakcentje aan overhouden terwijl ik "op vakantie" ben, en naast het onderhoud van de studio's en het onthaal van de gasten, kan studeren voor de herexamens in augustus. Nu volgen mijn vragen:

- Wat i.v.m de belastingen? Moet ik, als de AirBnb via mij gebeurt, belastingen betalen? Zo ja, in België of Griekenland? Ik ben student in België.
- Moeten mijn grootouders belastingen (buitenland inkomsten) betalen? Zij bezitten geen onroerend goed in België, maar huren wel een woning tijdens de maanden dat ze hier verblijven.

Kan er iemand mij misschien de juiste wetgeving aantonen? Zelf ben ik een eerstejaars student rechten, maar hier geraak ik er zowel via Jura als Google niet aan uit :).

Alvast bedankt!

asperger
Berichten: 4823
Reputation: 1
Juridisch actief: Nee
Locatie: Sint-Martens-Latem

#2 , 2 maand 5 dagen geleden (14 jan 2018 20:31)

In feite huren uw Griekse grootouders u in voor een studentenjob.
Aangezien het werk in Griekenland plaatsvindt gelden de Griekse regels voor studentenjobs.
Maar uw grootouders blijven de verhuurders aangezien zij eigenaar zijn van het onroerend goed.
Op hen zullen de Griekse regels ivm AirBnb van toepassing zijn.
Niemand is nutteloos. Je kunt altijd nog dienen als slecht voorbeeld.

Reclame

Terug naar “Andere”