vrijwillige onverdeeldheid met 4 partijen met minder vrijwillige betalingen

keerekeerweere
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

vrijwillige onverdeeldheid met 4 partijen met minder vrijwillige betalingen

#1 , 22 mei 2017 22:04

Het gaat dus over vrijwillige onverdeeldheid waarbij 4 partijen een huis hebben aangekocht en hiervoor samen een lening zijn aangegaan.
Er is een huurder in het pand. Maar de betalingen van de huurder zijn heel onregelmatig en meestal te laag.

Tot een bepaalde hoogte werden de extra bedragen, bovenop het verschil tussen huurprijs en afbetaling, door de leningnemers bijgepast. Recentelijk besliste één partij eenzijdig echter dat ze niet verder wenst bij te dragen aan de lening met als argument dat de huurder sterker moet aangepakt worden. De huurder is al menige keren via aangetekende brief aangeschreven maar zonder echt merkbare verbetering.

Is er een mogelijheid om als één of 2 partijen van de lening af te geraken. Door zowel uit de onverdeeldheid te treden en ook van de lening af te geraken ? Ik lees hier en daar van een verschil tussen onvrijwillige en vrijwillige onverdeeldheid. Bij vrijwillige onverdeeldheid is het een stuk moeilijker.

Eén van de pistes is de verkoop van het onroerend goed. Maar we vermoeden dat hiervoor ook de 4 partijen akkoord moeten zijn om dit uit te voeren. Zijn er mogelijkheden om dan toch over te gaan tot de verkoop, zelfs al liggen één of 2 partijen van de 4 dwars ?
Er is één partij die niet bijdraagt tot de lening en een andere partij die niet wil dat het goed verkocht wordt, zonder dat er deze partij zijn/haar voorwaarden voldaan wordt. Het lijkt dus sterk op een soort van afpersing want op het einde van de maand liggen de aangetekende schrijven van de financiële instelling er. De overige 2 partijen moeten telkens bijpassen om geen loonsbeslag of dergelijks aangesmeerd te krijgen.

Kan deze situatie aangekaart worden en als rechtsmisbruik aanschouwd worden ?
Het lijkt me sterk dat partijen simpelweg beslissen om niet langer te betalen voor de lening en een andere partij zijn veto stelt bij een verkoop. In de akte staat bij mijn weten niets beschreven over het uit de onverdeeldheid treden.

Alvast bedankt voor jullie suggesties

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Sirkii
Berichten: 5396

#2 , 29 mei 2017 08:13

Begin met de huurder harder aan te pakken door (zelf of via) advocaat naar de vrederechter te stappen om de achterstallen te vorderen en of uitdrijving te vorderen.

Voorts zijn de schulden op dit huis voor de vier eigenaars. De benadeelden kunnen ook al beginnen om de mede-eigenaars die te weinig betalen aan te manen alsnog hun deel te betalen. De achterstallen zijn een gedeelde kost. Ook,hier is de rechtbank de ultieme stap.

Voorts kan je als individuele mede-eigenaar naar de rechter stappen om de uit de onverdeeldheid te stappen. Dit wordt dan een gedwongen openbare verkoop die mogelijks te weinig opbrengt en waaraan dus iedereen z n broek scheurt.

Probeer dus te verzoenen.

Reclame

Terug naar “Andere”