Wijkagent domicilie

Ninaarde
Topic Starter
Berichten: 1

Wijkagent domicilie

#1 , 05 aug 2015 13:51

Ik woon in een studentencomplex in Gent dat blijkbaar niet staat ingeschreven als studentenwoning. Hierdoor moeten we ons hier domiciliëren. Nu heeft de kotbaas al 1 iemand gevonden die zich domicilieert en geeft mij nu de kans om te blijven zonder domicilie. Het is een risico dat ze willen nemen. Aangezien er 1 iemand zich domicilieert, gaat er sowieso een wijkagent langskomen. Als die wijkagent ziet dat er nog andere mensen wonen zonder domicilie wordt dit waarschijnlijk gemeld aan het stad.
Nu is mijn vraag: wat zijn de gevolgen voor mij, als niet gedomicilieerde student, als de wijkagent mijn aanwezigheid opmerkt? Hoe lang duurt het bijvoorbeeld tot ik letterlijk wordt buitengezet?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Turaki
Berichten: 6870

#2 , 05 aug 2015 13:54

Wat is het type contract dat u heeft getekend? Indien dit gaat over een kotcontract, kan men u niet verplichten om te domiciliëren.

mava105
Berichten: 22868
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 05 aug 2015 15:37

Gevolgen kunnen zijn dat heel uw inboedel op een dag door een deurwaarder wordt opgeschreven en opgeladen. Alles wat zich in de woning bevindt wordt immers aanzien als zijnde eigendom van de gedomicilieerde. Tenzij je van al uw goederen facturen op uw naam kan voorleggen zal de DW niet aarzelen om er geld van te maken bij openbare verkoop.

Reclame

Franciscus
Berichten: 39723
Juridisch actief: Nee

#4 , 05 aug 2015 19:16

Bij mijn weten gaat de GDW ter plaatse geen rekening houden met een papiertje dat u onder zijn neus duwt maar zal u naar de beslagrechter mogen voor een revindicatieprocedure.

Als u werk hebt en een wagen zijn er nog wel enkele andere problemen die kunnen opduiken ...

j.demoor
Berichten: 10360

#5 , 07 aug 2015 11:00

“Art.7.§ 1. Iedereen die zijn hoofdverblijfplaats wil vestigen in een gemeente van het Rijk of deze wil overbrengen naar een andere gemeente van het Rijk moet dit aangeven aan het gemeentebestuur van de gemeente waar hij zich komt vestigen. Als de hoofdverblijfplaats overgebracht wordt binnen dezelfde gemeente of naar het buitenland gebeurt de aangifte in de gemeente waar de persoon ingeschreven is.”(16 JULI 1992. - Koninklijk besluit betreffende de bevolkingsregisters en het vreemdelingenregister).

“Art.16.§ 1. De bepaling van de hoofdverblijfplaats is gebaseerd op een FEITELIJKE situatie, dat wil zeggen de vaststelling van een effectief verblijf in een gemeente gedurende het grootste deel van het jaar. Deze vaststelling gebeurt op basis van verschillende elementen, met name de plaats waarheen de betrokkene gaat NA zijn beroepsbezigheden, de plaats waar de kinderen naar school gaan, de arbeidsplaats, het energieverbruik en de telefoonkosten, het gewone verblijf van de echtgenoot of van andere leden van het huishouden.…”(16 JULI 1992. - Koninklijk besluit betreffende de bevolkingsregisters en het vreemdelingenregister).

Financiële voordelen/nadelen zijn geen element op basis waarvan deze vaststelling van het effectief verblijf gebeurt.

“Art.7.De overtredingen van de voorgaande artikelen, van de besluiten tot uitvoering ervan en van de in artikel 5 bedoelde gemeentelijke verordeningen worden gestraft met een geldboete van zesentwintig tot vijfhonderd euro...”(19 JULI 1991. - Wet betreffende de bevolkingsregisters en de identiteitskaarten en tot wijziging van de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen).

Het beëindigen van de huur is een contractuele aangelegenheid tussen huurder en verhuurder. Begin met uw contract grondig na te lezen.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Terug naar “Andere”