Pagina 1 van 1

Gedeelde oprit 2 half open woningen

Geplaatst: 01 jun 2013 14:27
door Black Dog
Graag zou ik inlichtingen gehad hebben over het volgende.

Het gaat om een gedeelde oprit van 2 half open woningen. Deze woningen staan er op z'n minst al 35jaar. De oprit op de foto is zoals ze ook is gemaakt meer dan 35jaar geleden.

Nu willen de bewoners aan de linkerkant van de foto, die ondertussen hun deel van de voortuin hebben omgetoverd naar parkeerplaats, de oprit die langs het huis loopt (en naar de garages loopt) rechtdoor doortrekken ... en de scheiding tussen de 2 huizen ook doortrekken tot zeg maar brievenbushoogte met een haag zodat de oprit een rechte wordt en zo ook de ganse voortuin kunnen omtoveren naar parkeerplaats... maar waardoor de helft van de oprit dus zou verdwijnen en dus het onmogelijk maakt voor de bewoonster links, gepensioneerd en niet veel geld op de kas om dergelijke werken te bekostigen om haar oprit ook rechtdoor te trekken, om nog haar oprit op en af te rijden.

De oprit is zo gemaakt zodat de bewoners kunnen draaien op de oprit zodat ze met zicht op straat de straat dus kunnen oprijden. Gezien de woningen zich in een flauwe bocht bevinden is het wel een noodzaak. Dat was de initiële reden waarom de oprit meer dan 35jaar geleden zo werd gelegd.

Nu is de vraag kunnen de nieuwe bewoners zo beslissen om de oprit te veranderen zonder dat de buurtbewoonster daar iets op te zeggen heeft waardoor zij ineens zomaar haar oprit verliest?
Hoe het beschreven staat wat precies van wie is weet niemand. Beide huizen zijn gebouwd door 1 eigenaar waar later de een dochter de rechterkant heeft geërfd (die er nu woont) en haar broer (wiens dochter het nu heeft overgekocht) ... het is dus een familiekwestie nog ook. Maar laat dit laatste nu theoretisch even achterwege.

Alvast dank bij voorbaat.

Afbeelding

Re: Gedeelde oprit 2 half open woningen

Geplaatst: 03 jun 2013 14:57
door Xastheron
Best eerst eens de "aankoopakte" doornemen en zien of er iets van instaat.

Re: Gedeelde oprit 2 half open woningen

Geplaatst: 09 jun 2013 14:39
door Kim M.
Na 35 jaar zit er zonder dat er iets op papier gezet is erfdienstbaarheid op de oprit. Als 1 bewoner die erfdienstbaarheid wil opzeggen kan dat als de andere bewoner hierdoor nog voldoende doorgang heeft en hiervoor geen grote kosten moet maken. Anders kan het enkel met wederzijdse goedkeuring. Ik begrijp het verhaal niet helemaal kan het zijn dat er fouten in je uitleg staan?
Ik vermoed dat je bedoeld dat de linker buur de haag links wil verwijderen op zo een eigen oprit te maken? En hierdoor de rechter bewoner onvoldoende plaats heeft om op en af te rijden tenzij die kosten maakt om de rechter haag waar de brievenbus staat te verwijderen?

Dus mijn antwoord is: Dat het niet mag als de ene bewoner hierdoor grote kosten moet maken. Het zeker niet mag als het onmogelijk is om nog voldoende doorgang te maken na aanpassingen (rechter haag verwijderen bvb). Tenzij deze er toch mee instemt.

Re: Gedeelde oprit 2 half open woningen

Geplaatst: 13 jun 2013 22:22
door Black Dog
Gezien mijn onduidelijke uitleg ben je toch goed mee :mrgreen: Bedankt voor de antwoorden.