Carport & stedenbouwkundige voorschriften

pvbr
Topic Starter
Berichten: 5

Carport & stedenbouwkundige voorschriften

#1 , 05 apr 2007 11:50

Wij hebben een aanvraag gedaan om een carport te plaatsen op de scheiding van 4m op 7m (ons perceel is nooit verkaveld geweest bebouwing van voor 1962) er valt nu 1m binnen de 10m tuinstrook van het aangrenzend onbebouwd preceel naast ons. Hier is de nieuwe wetgeving van toepassing. De regel voor dit perceel is dat de zone voor bijgebouwen zich bevind op 39m uit de wegas.
Als we echter 3m van de scheiding bouwen geld deze regel voor ons niet, wij zouden dan een inplanting kunnen doen van 4m op 4m.
Mij is verteld dat enkel de vaste punten van de constructie tellen voor inplanting van het gebouw. Mag onze dakoversteek dan binnen de 3 meterzone vallen of niet?
Zijn er vaste bepalingen voor de maximum lengte van een dakoversteek?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Heye
Berichten: 468

#2 , 05 apr 2007 11:59

Beste,

uw vraag varieert van gemeente tot gemeente.

Vraag op uw gemeente het GRUP (gemeentelijk ruimtelijk uitvoerings plan)
Zo ja, dan onderzoekt u best :

1wat de bestemming van de grond is ;
2wat de stedenbouwkundige voorschriften vastleggen in verband met de plaatsing van het gebouw, afstanden ten opzichte van de perceelsgrenzen, te gebruiken materialen, dakhelling, aantal bouwlagen enzovoort.

informeer ook bij de gemeente of er een provinciale of gemeentelijke stedenbouwkundige verordening bestaat.

Want daardoor kunnen bijkomende stedenbouwkundige normen in verband met maximum dakhoogte of te gebruiken materialen verplicht worden. De gewestelijke stedenbouwkundige verordeningen vindt u hier:

http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/rui ... ingen.html

Met vriendelijke groeten
Heye Andy

Reclame

Terug naar “Andere”