omheining

playmaker
Topic Starter
Berichten: 14
Contacteer: Website

omheining

#1 , 12 sep 2006 11:27

Wij hebben van de dienst ruimtelijke ordening te horen gekregen dat wij onze omheining van 1m80 maar mogen zetten tot aan de bouwlijn. Daarna mogen we maximum 70 cm zetten tot aan de rooilijn.
Wij vinden hier niets van terug in de verkavelingsakte. Als dat daar niet in vermeld staat kunnen ze dit dan opleggen?
Wij verliezen zo een groot deel bruikbare tuin.

thnx

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
TAS
Berichten: 67

#2 , 13 sep 2006 16:57

?Art.3.Een stedenbouwkundige vergunning is niet nodig voor?9? de plaatsing van de volgende afsluitingen :?
b) afsluitingen met een maximumhoogte van 2 meter, die bestaan uit betonnen of metalen palen en draad of draadgaas, uit ??n betonplaat met een maximumhoogte van 40 centimeter en draad of draadgaas, opgericht ter afsluiting van een goed?De vrijstelling, genoemd in b), c) en d) geldt noch in de ruimtelijk kwetsbare gebieden, noch in een beschermd of voorlopig beschermd landschap?( 14 APRIL 2000. - Besluit van de Vlaamse regering tot bepaling van de vergunningsplichtige functiewijzigingen en van de werken, handelingen en wijzigingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is).

?Art.54. Die stedebouwkundige verordeningen kunnen onder meer betrekking hebben op?de afsluitingen?De stedebouwkundige verordeningen bevatten voorschriften van stedebouwkundige aard en moeten in overeenstemming zijn met de bestaande regelgeving voor de materie in kwestie?Art.55.? 2. De gemeenteraad kan stedebouwkundige verordeningen vaststellen voor de materie omschreven in artikel 54??(18 MEI 1999. - Decreet houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening).
Een gemeentelijke stedenbouwkundige verordening die ZOU verbieden wat het B.Vl.Reg. 14 april 2000 toelaat lijkt mij NIET ?in overeenstemming (te) zijn met de bestaande regelgeving voor de materie in kwestie?.

Vraag de dienst ruimtelijke ordening op welke NORM zijn uitspraak steunt.

scorpioen
Berichten: 9383
Juridisch actief: Nee

#3 , 13 sep 2006 17:44

besluit van de Vlaamse regering van 14 april 2000 tot bepaling van de vergunningsplichtige functiewijzigingen en van de werken, handelingen en wijzigingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is

Art. 3. "Een stedenbouwkundige vergunning is niet nodig voor de volgende werken, handelingen en wijzigingen, die uitgevoerd mogen worden voorzover ze niet strijdig zijn met de voorschriften van stedenbouwkundige verordeningen, bouwverordeningen, verkavelingsverordeningen, [ruimtelijke uitvoeringsplannen, bijzondere plannen van aanleg], verkavelingsvergunningen, bouwvergunningen of stedenbouwkundige vergunningen, onverminderd de bepalingen van andere van toepassing zijnde regelgeving:"

Dit besluit laat dus niet toe omheiningen te plaatsen als dit in strijd is met de voorschriften van stedenbouwkundige verordeningen, bouwverordeningen enz...

Onlangs was in de pers dat men geen vergunning meer nodig had voor een zwembad. Dit betekent echter niet dat men overal een zwembad mag zetten. Als je grond landbouwgrond is is het plaatsen van een zwembad in strijd met dit plan en mag het toch niet. De vergunning is niet nodig als het zwembad er volgens de plannen mag staan, dus als je er vroeger toch een vergunning voor gekregen zou hebben.

scorpioen

Reclame

Terug naar “Andere”