Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
SvB-
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Opgeplitste woning niet officieel opgesplitst

#1 , 2 maand 1 dag geleden (12 sep 2018 11:40)

Ik zit in een beetje een onverwachte situatie, ik probeer het verhaal kort te houden.

Een 5-tal jaren geleden hebben we een halfopen bebouwing woning gekocht. Deze bevindt zich in een wijk waar geen enkel ander huis halfopen is. We zijn recent bij de gemeente te rade gegaan om enkele verbouwingen uit te voeren. De gemeente vindt echter geen officiële opsplitsing en dus is de vergunning voor de twee aanpalende huizen één en dezelfde. Tevens geeft de gemeente een negatief advies voor opsplitsing.

We wonen dus eigenlijk in een werkplaats van onze buren, maar we hebben wel betaald voor een huis.

Ik heb de akte er even bij genomen en deze spreekt specifiek van een woonhuis. (De vorige eigenaars woonden ook nog eens 12 jaar in dit huis, dus het issue bestaat al 20 jaar.) De verbouwingen gaan dus absoluut niet door, maar in feite wonen we dus niet in een woning, maar een werkhuis.

Wat moet ik doen? Heeft de notaris hier een fout begaan? Zijn we ons geld voor deze woning kwijt? (Niemand koopt een random werkplaats in een woonwijk.) Ik vermoed dat ik best eerst met de notaris ga praten, maar wat is de kans dat daar iets uit komt? Moeten we verhuizen? Wie kan ons helpen?

mava105
Berichten: 16049
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 2 maand 1 dag geleden (12 sep 2018 12:37)

Gevolg kan zijn dat je nog een rekening van de fiscus zal ontvangen, want je betaalde al jaren een OV voor een werkhuis en niet voor een woning.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Andere”