Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
kesten
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

ongeval met doden alchohol ouder/kind

#1 , 1 jaar 8 maand geleden (31 jan 2017 10:37)

Hallo,
kan een meerderjarig kind opdraaien voor de kosten, schulden van een ouder die een ongeval veroorzaakt onder invloed (alcohol) met doden of gekwetsten tot gevolg?

Sirkii
Berichten: 2777

#2 , 1 jaar 8 maand geleden (31 jan 2017 12:35)

Neen; tenzij bv het volwassen kind bewijsbaar de dronken ouder aanspoorde toch te rijden. Bij overlijden van de ouder(s) zit de schuld natuurlijk ook mee in de erfenis.

TomVDJ
Berichten: 10232
Juridisch actief: Nee

#3 , 1 jaar 8 maand geleden (31 jan 2017 15:07)

Sirkii schreef:Bij overlijden van de ouder(s) zit de schuld natuurlijk ook mee in de erfenis.
... en een erfenis kan je nog altijd verwerpen indien de schulden hoger zouden blijken dan de inkomsten (dus erfenis aanvaarden onder voorrecht van boedelbeschrijving).

Dus finaal hoeft een kind niet op te draaien voor de stommiteiten van zijn ouders, indien het kind dit niet wenst... Hoewel... Je hebt nog altijd zoiets als zorgplicht... Ik ken iemand die mee opdraait voor de rusthuiskosten van zijn vader, die vroegtijdig naar een verzorgingstehuis moest door overmatig alcoholgebruik... In zekere zin draait die persoon dus wel op voor de ongezonde levensstijl van zijn vader, die andere nog vele jaren thuis had kunnen wonen, maar bon, da's een andere discussie...
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Burgerlijke Aansprakelijkheid”