Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
ikzoekadvies
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

factuur

#1 , 1 jaar 9 maand geleden (15 jan 2017 14:49)

beste, samen met een collega-apotheker ben ik op zoek naar een apotheek. Onlangs was er een dossier van een over te nemen apotheek. In eerste instantie hebben we ons gericht tot de boekhouder van mijn collega haar ouders. Hij heeft voor ons een excelfile uitgewerkt met daarin in grote lijnen, geen details, op welke termijn en aan welke bedragen het afbetalingsplan zou zijn. Dit was echt zeer basis en hij had nog vele vragen om het dossier te kunnen afronden. Nu omdat we voelden dat deze boekhouder slechts beperkt op de hoogte was van apotheekovername hebben we het dossier verder gespeeld naar een erkend boekhoudbureau gespecialiseerd in overname van apotheek. Dit dossier is nu volledig rond en deze hebben dit dossier, zoals zij bij elk eerste dossier doen, gratis voor ons opgemaakt. We zijn echter niet in het verhaal verder gegaan aangezien deze apotheek voor ons financieel niet interessant was. Nu een maand na datum vraagt dus de eerste boekhouder of we nog verder willen gaan met het dossier waarop we negatief antwoorden en hij voorstelt om dan het factuur te maken. Waar wij in eerste instantie al van schrokken want er werd nooit vooraf gesproken over een tarief of dergelijke, om eerlijk te zijn dachten wij dat hij dit als vriendendienst deed, aangezien hij de boekhouder is van mijn collega haar ouders. Nu ontvangen we een factuur van 1750euro exclusief btw. Dat wil zeggen een factuur voor 12 werkuren aan 169euro per uur. Dit is voor ons echt onbetaalbaar en in onze ogen ook totaal niet realistisch. Nu is de vraag of we hierop in kunnen gaan? Het probleem is dat mijn collega haar ouders geen problemen willen aangezien zij nog steeds met hem als boekhouder willen verder werken. Echter is dit niet mijn probleem en vind ik voor mij een bedrag van 1750 exclusief btw echt onrealiseerbaar. Dit is bijna een maandloon voor ons. Plus in de toekomst zullen we nog vaker beroep moeten doen op een boekhouder om een financieel plan te maken voor een over te nemen apotheek. Het kan toch niet zijn dat we hiervoor telkens zulk bedrag moeten betalen? Ik heb het gevoel dat hij ons ruim te veel aanrekent plus ook de 12 werkuren lijken me enorm veel voor een onafgewerkt dossier. Is er iets dat ik kan doen? alvast bedankt voor jullie hulp

LeenW
Berichten: 7459

#2 , 1 jaar 9 maand geleden (15 jan 2017 16:11)

Ervan uitgaan dat een boekhouder gratis zou werken, is wel heel naief. Het tarief is echter aan de hoge kant. Over de uren kan ik mij moeilijk uitspreken zonder de complexiteit van het dossier te kennen.

U kunt de factuur protesteren, maar als dit de normale tarieven van de boekhouder zijn, vrees ik er toch wat voor.

denlowie
Berichten: 10958
Juridisch actief: Nee

#3 , 1 jaar 9 maand geleden (15 jan 2017 17:52)

ikzoekadvies schreef: Dat wil zeggen een factuur voor 12 werkuren aan 169euro per uur.Voor advies in zaken vennootschappen is dit een normaal tarief, zie eens de link !!

http://www.lvab.be/2015/Documenten/Erelonen%202015.pdf
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

puttemanp
Berichten: 462

#4 , 1 jaar 9 maand geleden (15 jan 2017 19:35)

Waarom zou de boekhouder van de ouders van uw collega iets gratis voor u doen?

P.

asperger
Berichten: 4836
Juridisch actief: Nee
Locatie: Sint-Martens-Latem

#5 , 1 jaar 9 maand geleden (15 jan 2017 21:39)

puttemanp schreef:Waarom zou de boekhouder van de ouders van uw collega iets gratis voor u doen?

P.


Neen volgens mij was het een gespecialiseerd kantoor aangezien TS schreef: "omdat we voelden dat deze boekhouder slechts beperkt op de hoogte was van apotheekovername hebben we het dossier verder gespeeld naar een erkend boekhoudbureau gespecialiseerd in overname van apotheek".

Men kon dus minstens een factuur verwachten.
Niemand is nutteloos. Je kunt altijd nog dienen als slecht voorbeeld.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Burgerlijke Aansprakelijkheid”