Waterschade door nalatigheid dakwerker

Marie_bou
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Waterschade door nalatigheid dakwerker

#1 , 29 dec 2021 04:48

Hallo,

Tijdens renovatie aan dakwerken is het dak niet afgedekt door de aannemer. Er staat alleen pir isolatie op. Volgens de dakwerkers was het dak al waterdicht.Nu heeft de woning heel wat schade opgelopen omdat het s'nachts geregend heeft.Het gaat hier over onze eigendom die momenteel verhuurd is. De huurder zelf heeft ook heel wat schade. Onze huurder heeft wel een woonverzekering maar wij zelf hebben deze sinds een paar maanden stopgezet. Hoe moeten we dit gaan oplossen,wie moeten we inschakelen?

Thomas_A
Berichten: 463
Juridisch actief: Nee

#2 , 29 dec 2021 06:35

Normaal zou ik zeggen om je woningverzekering aan te spreken, die deze wel op de dakwerker of zijn verzekering zal proberen te verhalen. De verzekering van de huurder zal dit zeker afwijzen.

Waarom heb je geen verzekering als verhuurder? Dit is verplicht.

Nu zal er niks anders opzitten dan om dit zelf met de dakwerker op te nemen. Laat hem zo snel mogelijk weten dat je schade hebt en kijk hoe hij reageert.

bosprocureur
Berichten: 6062

#3 , 29 dec 2021 07:23

U spreekt over een woonverzekering, die u stopgezet heeft omdat de huurder er zelf één heeft afgesloten.

Bedoelt u hiermee dat u een oude verzekering (toen als bewoner ) gewoon opgezegd hebt?
Heeft de maatschappij of de makelaar u niet aangeraden om gewoon het risico als bewoner te laten vallen, en enkel de waarborg als eigenaar te behouden?

Reclame

Marie_bou
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#4 , 29 dec 2021 07:44

Neen de woonverzekering is door ons stop gezet omdat we van makelaar wilden veranderen. De stopzetting is gebeurd maar naar een andere makelaar op zoek gaan is niet gebeurd. Dakwerker heb ik via mail op de hoogte gebracht en ook aangetekend,maar geen enkele reactie terug gekregen. Heel slechte communicatie, komt af wanneer hij wil.

LYNX XX
Berichten: 1051
Juridisch actief: Nee

#5 , 29 dec 2021 09:47

Veranderen van makelaar :

eerst een andere makelaar zoeken
de nieuwe makelaar zal de verzekering overnemen of een andere in de plaats afsluiten zonder de verzekeringsnemer in de kou te laten staan en zal de oude makelaar op de hoogte stellen
nooit uw verzekering opzeggen zonder aansluitende nieuwe polis : onverantwoord en zeker als u renovatiewerken laat uitvoeren ?

Verder zie Thomas_A en Bosprocureur

Terug naar “Burgerlijke Aansprakelijkheid”