Aanval door hond

Fien1234
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Aanval door hond

#1 , 19 jul 2021 08:49

Mijn mama en haar hondje is vorig weekend aangevallen door een hond tijdens het wandelen. Zij heeft kwetsuren en het hondje verblijft nog bij de dierenarts. Het was heel zwaar gewond en als het erdoor komt wacht het een lange revalidatie. De eigenaar van de andere hond heeft met wat moeite zijn gegevens gegeven, we weten hen ook wonen, ze zijn van de buurt, vrijdag is melding gedaan bij de politie maar door corona kunnen we vandaag langs voor de klacht in te dienen. Waar moeten we op letten en waarvoor kunnen we hen juist aanklagen? Wij hebben sinds vrijdag ook niets van hen gehoord, ze hebben onze gegevens ook. Eens geen vraag hoe het met ons mama en hondje gaat, niets... De hond is een hele grote en de dierenarts heeft in het verslag ook geschreven dat het haar zorgen baart over hoe het hondje is aangepakt. Dit kan nog menselijke en dierlijke slachtoffers geven.

eylis
Berichten: 8075

#2 , 19 jul 2021 10:38

In eerste instantie is de eigenaar van de aanvallende hond wel degelijk in de fout gegaan, doordat hij/zij niet de nodige maatregelen heeft genomen om de hond onder controle te houden. Was de hond minstens aangelijnd?
Dus als u aangifte doet bij de politie, is dat voor schade én geweldpleging. Als de andere hond niet aangelijnd was, heeft de eigenaar een strafbare overtreding begaan en is hij in principe een gevaar op de weg voor voorbijgangers en andere dieren (Art. 1385 BW én aansprakelijkheid: art. 1382-83 BW )

Franciscus
Berichten: 35578

#3 , 19 jul 2021 14:23

Hier ook eens lezen:

Als het enkel tussen de honden is en beide aangelijnd is het een burgerlijke zaak die via verzekering kan opgelost worden. In principe zal politie dan geen PV opstellen enkel een melding maken van de feiten.
Bij loslopende honden zijn er al wat meer feiten die aanleiding kunnen geven vervolging.
U kan al perfect gegevens doorgeven aan uw verzekering. Als de tegenpartij dat niet doet bij zijn verzekering zal hijzelf vermoedelijk voor alle kosten opdraaien.

viewtopic.php?f=4&t=91308

Reclame

Fien1234
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#4 , 20 jul 2021 07:20

Bedankt voor de info, ze waren beiden aangelijnd. De politie heeft alles genoteerd en gaat hen uitnodigen voor verhoor. Verzekering is op de hoogte. Zo zal alles hopelijk in orde komen

Terug naar “Burgerlijke Aansprakelijkheid”