Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
AnneMarieDeDecker
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Basisakte-bestemmingPanden

#1 , 2 maand 2 uur geleden (11 okt 2018 15:21)

Er wordt momenteel een basisakte herschreven nav splitsing van gebouwen (we gaan van 1 basisakte voor 1 gebouwencomplex naar 1 basisakte per gebouw).
Onze gebouwen hebben op de gelijkvloerse verdiepingen winkels (staat zo omschreven in de akte). Deze winkels zijn -op uitzondering van 1- niet vergund als horecapand.
Kunnen wij in de vernieuwde aktes laten opnemen dat in deze winkels bepaalde activiteiten niet mogen worden uitgeoefend (vb nachtwinkel, shishabar, ...), panden niet mogen worden vergund als horeca, er uitsluitend kantoren mogen zijn, ... . Dus hoe concreet kan dit worden vermeld en welke meerderheid is hiervoor nodig om dit goed te keuren en kan er een veto worden gesteld?.
Verder hebben wij een private weg (waar voetgangers door mogen, die verboden is voor fietsers en gemotoriseerd verkeer) en waar ook winkels zijn gevestigd. In hoeverre kan in de basisakte worden genoteerd dat deze weg mag afgesloten worden?

adsummam
Berichten: 251

#2 , 1 maand 4 weken geleden (12 okt 2018 12:00)

Contacteer uw familienotaris of een in deze materie gespecialiseerde advocaat.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”