plaatsen van een airco in een appartementsgebouw

iemanduitieper
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

plaatsen van een airco in een appartementsgebouw

#1 , 7 maand 1 week geleden (06 okt 2018 14:43)

Geachte …. Wij wonen in een recent nieuwbouw-appartementsgebouw , bestaande uit 24 appartementen …. De verwarmingsinstallatie bestaat uit een grote gemeenschappelijke brander in de kelder en op ieder appartement staat er een Caleffi-warmtewisselaar met calorie-meter ...De circulatiepomp in de kelder pompt het warm water van 60° gedurende 24h op 24h in de winter en 24h op 24h in de zomer via een niet geisoleerd buizennet doorheen alle 24 appartementen , met als gevolg dat de kamertemperatuur in de zomer kan oplopen tot boven de 40° in de living en in de slaapkamers , terwijl alle radiatoren en themostaat uiteraard afgesloten zijn … De vloer waaronder die niet geisoleerde warmwaterleidingen lopen warmen uiteraard zeer hoog op ….. Met als gevolg dat dit voor ons niet meer leefbaar is …. Op de algemene vergadering van 4 oktober 2018 hebben wij met 3 personen tijdig een aanvraag met plan ingediend bij de syndicus voor het plaatsen van een degelijke airco-installatie ( buiten-unit te plaatsen op ons terras en zeker niet zichtbaar vanop straat ) …. De buiten-unit die wij wensen te plaatsen werkt fluisterstil = 46 db …...Met meerderheid van stemmen werd deze aanvraag op 4 oktober 2018 afgekeurd … Hierbij wensen wij nog te melden dat er reeds 3 airco's illegaal werden geplaatst in ons gebouw ( dus zonder aanvraag bij de syndicus ) ….. Verleden jaar werd er een regularisatie van deze 3 illegale airco's aangevraagd op de algemene vergadering en met meerderheid der stemmen goedgekeurd .....Is het mogelijk dat een procedure bij de vrederechter ons toch zal toelaten om een broodnodige airco te mogen plaatsen of is er een andere oplossing mogelijk …… Dank bij voorbaat voor uw reactie

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
adsummam
Berichten: 307

#2 , 7 maand 1 week geleden (06 okt 2018 15:16)

Stel een dossier samen. Schakel een advocaat in.
B.W. Art. 577-9 § 2 ( vier maanden!!! )

Franciscus
Berichten: 32497

#3 , 7 maand 1 week geleden (06 okt 2018 15:23)

Recent gebouw en niet geïsoleerde leidingen????

Reclame

mava105
Berichten: 17364
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#4 , 7 maand 1 week geleden (06 okt 2018 16:38)

Een ketel die winter en zomer warmte produceert voor de radiatoren en zonder thermostatische regeling. Daar laat je best eens een verwarmingsaudit doen Dat lijkt me een knoeiboel Die airco is weggesmeten geld. Je gaat koelen terwijl er gelijktijdig verwarmt wordt. Je betaald daar dus 2 x voor. (Gas voor de CV en stroom voor de airco) Je kan evengoed een elektrische verwarming in uw koelkast zetten en beiden gelijktijdig laten werken.

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”