Onduidelijke punten op dagorde bijzondere algemene vergadering

Chanthelma
Topic Starter
Berichten: 98

Onduidelijke punten op dagorde bijzondere algemene vergadering

#1 , 11 sep 2015 15:37

Er staan 2 punten op de dagorde welke voor mij niet duidelijk zijn :

Beslissing betreffende welke beslissingen aan houders van een zakelijk recht of persoonlijk recht op het onroerend goed in de mede-eigendom overgemaakt moeten worden.

Beslissing betreffende welke beslissingen via notariële akte op het hypotheekkantoor overgeschreven moeten worden zodat zij tegenstelbaar zijn aan houders van een zakelijk recht of persoonlijk recht op het onroerend goed in de mede-eigendom.

Ik begrijp niet wat de punten 8 en 9 inhouden.

Kan iemand mij in mensentaal verduidelijken?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
naicwill
Berichten: 715

#2 , 11 sep 2015 18:30

“Art.577-10. § 1. De bepalingen van de statuten kunnen rechtstreeks worden tegengesteld door degenen aan wie ze kunnen worden tegengesteld en die houder zijn van een zakelijk of persoonlijk recht op het gebouw in medeëigendom...§ 3. De beslissingen van de algemene vergadering worden in een register opgetekend, dat zich bevindt op de zetel van de vereniging van medeëigenaars. Dit register kan ter plaatse en zonder kosten door iedere belanghebbende geraadpleegd worden.§ 4. Iedere bepaling van het reglement van orde en iedere beslissing van de algemene vergadering kan rechtstreeks worden tegengesteld door degenen waaraan zij tegenstelbaar zijn. Zij kunnen worden tegengeworpen aan eenieder die houder is van een zakelijk of persoonlijk recht op het onroerend goed in mede-eigendom, en wel onder de volgende voorwaarden : 1° met betrekking tot de bepalingen en de beslissingen aangenomen voor het verlenen van het zakelijk of persoonlijk recht, door de kennisgeving die hem verplicht door de verlener wordt gedaan op het tijdstip van de verlening van het recht, van het bestaan van het reglement van orde en van het register bedoeld in § 3, of bij gebreke daaraan, door de kennisgeving die hem wordt gedaan op initiatief van de syndicus bij ter post aangetekende brief; de verlener is aansprakelijk ten aanzien van de vereniging van medeëigenaars en de houder van het zakelijk of persoonlijk recht, voor de schade die ontstaat door een vertraging of door afwezigheid van de kennisgeving; 2° met betrekking tot de bepalingen en de beslissingen aangenomen, na het verlenen van het persoonlijk recht of na het ontslaan van het zakelijk recht, door de kennisgeving die hem wordt gedaan op initiatief van de syndicus bij ter post aangetekende brief...Ieder die het gebouw bewoont krachtens een persoonlijk of zakelijk recht, maar die in de algemene vergadering geen stemrecht heeft, kan de rechter echter om de vernietiging of wijziging verzoeken van elke bepaling van het reglement van orde of van elke beslissing van de algemene vergadering aangenomen na het verlenen van het recht, indien deze hem een persoonlijk nadeel berokkent...Elk lid van de algemene vergadering van mede-eigenaars is verplicht persoonlijke rechten die hij aan derden op zijn privatieve kavel zou hebben toegestaan, onverwijld ter kennis te brengen van de syndicus.”(Burgerlijk Wetboek).

De huurder is houder van een persoonlijk recht op het gebouw in medeëigendom. ALLEEN voornoemde bepalingen zijn op hem van toepassing. De syndicus kan evenwel VOLMACHT krijgen van de verhuurder om sommige van diens kosten rechtstreeks bij de huurder te innen.
http://www.juridischforum.be/forum/view ... ht#p269398
Tenzij je naam Google is, hou op met te doen alsof je alles weet.

naicwill
Berichten: 715

#3 , 11 sep 2015 19:41

Art. 577-4
§ 1 De basisakte en het reglement van mede-eigendom, die de statuten van het gebouw of van de groep van gebouwen vormen, alsook iedere wijziging die daarin wordt aangebracht, moeten het voorwerp zijn van een authentieke akte.


De inhoud van de akte wordt "tegenstelbaar" aan derden.
Door de vermelding in het register van het hypotheekkantoor wordt de inhoud van de notariële akte "tegenstelbaar" gemaakt aan derden. Dit wil zeggen dat personen die niet bij de akte betrokken waren toch rekening zullen moeten houden met de overeenkomst die in de akte is opgenomen. Zij zullen de inhoud van de akte moeten respecteren vanaf het tijdstip dat de inhoud van de akte wordt overgeschreven of wordt ingeschreven in het daartoe bestemde register.
http://www.triview.be/lexicon/lexicon_n ... antoor.htm
Tenzij je naam Google is, hou op met te doen alsof je alles weet.

Reclame

Chanthelma
Topic Starter
Berichten: 98

#4 , 15 sep 2015 14:44

Dank voor uw uitgebreid antwoord.

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”