eenparigheid stemmen aanpassing verdeling aandelen

werner1
Topic Starter
Berichten: 110

eenparigheid stemmen aanpassing verdeling aandelen

#1 , 19 feb 2015 19:02

Er wordt met eenparigheid van stemmen van alle medeëigenaars beslist over elke wijziging van verdeling van de aandelen van de medeëigendom, alsmede over elke beslissing van de algemene vergadering betreffende de volledige heropbouw van het onroerend goed.
§ 6. Iedere medeëigenaar kan aan de rechter vragen :
1° de verdeling van de aandelen in de gemeenschappelijke gedeelten te wijzigen, indien die verdeling onjuist is berekend of indien zij onjuist is geworden ingevolge aan het gebouw aangebrachte wijzigingen.

Graag antwoord op volgend:
1. Dienen de mede-eigenaars die niet aanwezig waren op de A.V. en zich niet lieten vertegenwoordigen te worden aangeschreven om te weten of zij voor of tegen de wijziging verdeling aandeel stemmen ?
2. Indien geen eenparigheid van stemmen is vereist en er blijkt dat er "onregelmatigheden" zijn volgens artikel 1° is dit dan een vraag tot - de Vrederechter tot verzoening of - onmiddellijk naar de rechtbank.
3. Wie dient gedagvaard te worden ? Is dit de ja tegen de neen stemmers ? of kan alleen de syndicus die voor is naar de Vrederechter gaan ?

Alvast bedankt.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
dilbeccha
Berichten: 16

#2 , 05 mar 2015 13:55

B.W. Art. 577-7 §

Het gaat over de interpretatie van het begrip : eenparigheid van stemmen, unanimiteit.

In zijn vonnis van 02-05-2012 stelt de vrederechter van Halle :

……….In deze materie is het zo dat de unanimiteit betekent dat alle, en niet alleen de aanwezige mede-eigenaars akkoord dienen te gaan met de voorgestelde herverdeling. ……….

marc mortier
Berichten: 670
Locatie: koksijde

#3 , 05 mar 2015 16:34

Iedere mede-eigenaar kan zich tot de vrederecher wenden om beslissingen van de (B)AV te laten vernietigen als deze gelden als
"onrechtmatig, bedrieglijk of onregelmatig". De appreciatie ligt uiteraard bij de vrederechter.

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”