rioleringswater en regenwater komen samen

fjonet
Topic Starter
Berichten: 14

rioleringswater en regenwater komen samen

#1 , 14 sep 2013 18:15

Ik woon in een nieuwbouw van nu 5 jaar oud. De afvoer van het regenwater en rioleringswater is een gescheiden systeem. Na 2 jaar stellen wij vast dat het rioleringswater in de regenwaterput terecht komt. Het zo gezegde regenwater is zeer vuil en stinkt naar rioolwater.
De syndicus tevens mede-eigenaar tevens echtgenote van de bouwheer (mede-eigenaar) tevens moeder van de aannemer (mede-eigenaar) worden verwittigt maar schuiven dit op de lange baan en zeggen dat dit onmogelijk is.
Nadat een bewoner op eigen kosten het water heeft laten analyseren door een erkent labo en die bevestigen dat het inderdaad rioleringswater is laat de syndicus op algemene kosten de put leegpompen en reinigen! De zoon aannemer plaatst een terugslagklep op de overloop van de regenton en dit zou het probleem moeten oplossen.
Nu een jaar later stellen wij alweer vast dat de regenton totaal vol rioleringswater staat. Wij hebben de syndicus, bouwheer en aannemer hierover aangeschreven maar tot op heden totaal alweer geen reactie.
Ik zou nu willen de stadsdiensten hierover aanspreken maar is dit wel zo een goed idee? Wij vermoeden dat er hier een constructiefout is gemaakt maar kunnen de stadsdiensten dit vaststellen en daarna eventueel de bouwheer verplichten om aanpassingswerken uit te voeren?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
MissChilli
Berichten: 63

#2 , 29 sep 2013 23:49

Misschien wat laat maar wij hadden hetzelfde.

Na anderhalf jaar zagen, pompen, reclameren, camerawerk, vergaderen, heeft de verhuurder de vloer opgebroken om de afvoer wat hoger te leggen en de wachtputten om te draaien. Die stonden averechts.
De put is altijd gereinigd op zijn kosten.
Wij hebben uiteindelijk camerawerk laten uitvoeren en het verslag laten opsturen naar de huisbaas. Dan hebben ze al het mogelijke gedaan om het probleem op te lossen.
Bijkomend probleem is dat er rioleringswerken uitgevoerd zijn en als het hard regent ... hoeft geen uitleg zeker? Nooit in geen 90 jaar heeft het hier onder water gestaan. Tot nu. Begin maar tegen firma X, de gemeente en het Vlaams Gewest. En daar kan de verhuurder niks aan doen.
Ik denk dat je de kosten kan terugvorderen indien blijkt dat het een constructiefout is. Misschien laten onderzoeken en de verhuurder met de neus op de feiten drukken?

fjonet
Topic Starter
Berichten: 14

#3 , 19 nov 2013 14:01

Wij hebben de buizen nagekeken met een camera en een fout gevonden. Natuurlijk weet de aannemer van niets! Wij willen nu deze hiervan schriftelijk in gebreke stellen via een aangetekende brief maar bestaat er zoiets als een voorbeeldbrief? Onze appartementen zijn nog maar 7 jaar oud dus ik denk dat hij nog steeds aansprakelijk is voor eventuele constructiefouten.

Reclame

Franciscus
Berichten: 38583

#4 , 19 nov 2013 14:45

Misschien beginnen met een andere syndicus te nemen.

Jef 007
Berichten: 737

#5 , 19 nov 2013 14:52

testaankoop heeft ""voorbeeldbrieven"

mava105
Berichten: 22254
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#6 , 19 nov 2013 16:28

Werden deze beelden opgenomen op DVD? Stuur dan een kopie mee naar de aannemer. Het zal echter de Syndicus zijn, die in naam van de mede-eigenaars, aannemer in gebreke moet stellen. Niet vergeten een invoeringstermijn te vermelden. Eens die verlopen zullen jullie wel moeten procederen

fjonet
Topic Starter
Berichten: 14

#7 , 19 nov 2013 17:47

De syndicus is de moeder van de aannemer en tevens mede eigenaar! Ik denk dat dit al genoeg zegt!

marc mortier
Berichten: 670
Locatie: koksijde

#8 , 19 nov 2013 18:14

Bij jullie zijn niet alleen de soorten water vermengd !

mava105
Berichten: 22254
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#9 , 19 nov 2013 19:46

Dan kan je toch dreigen met ontslag van de syndicus als zoon-aannemer niet het nodige doet. Is het een officiële syndicus kan je ook altijd klacht indienen bij het BIV

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”