verandering van verzerkingsmaatschappij

arl74
Topic Starter
Berichten: 9

verandering van verzerkingsmaatschappij

#1 , 15 jul 2013 16:11

Er is bij ons een discussie tussen de mede-eigenaars ivm de verandering van verzekering. (stel huidige premie 100% van maatschappij A) Het gaat over een appartemant met zo'n 20 woningen. Bepaalde eigenaars hebben we meerdere appartementen in dit blok.

Op de AV van jan 2012 werd beslist om uit te kijken naar een andere verzekeringsmaarschappij. Iedereen mocht een offerte voor de verzekering indienen en deze zouden op de volgende AV besproken worden.
Op de AV van jan 2013 werden deze offertes dus besproken. Eén van de offertes (van een bekende maatschappij zeg maar B) was merkelijk goedkoper dan de anderen (66% tov huidige premie) en de voorwaarden waren zelfs ook nog beter. In deze offerte stond wel dat de definitieve premie pas kon gegeven worden nadat ze in kennis waren van de schadestatistiek.
Nadat ze de schadestatiestiek ontvangen hadden, hebben ze een nieuwe offerte opgemaakt die praktisch even duur is als de huidige de huidige verzekering. Maar het verzekeringskantoor heeft ook een nieuwe offerte gevraagd bij een andere maatschappij (C). Het bedrag van deze nieuwe offerte ligt tussen de offerte die besproken was op de AV en de aangepastte offerte (83% van de huidige premie).

PS. De offerte van maarschappij B en C komt van één van de bewoners die werkzaam is bij een verzekeringskantoor.

Een aantal eigenaars wenst nu niet te veranderen gezien de premie duurder is dan de premie die op de AV werd voorgelegd. Gezien sommige eigenaars meerdere appartementen hebben, zou een meerderheid van de stemmen niet meer willen veranderen.
Terwijl andere eigenaars wel wensen te veranderen omdat de nieuwe offerte van maatschappij C goedkoper is dan de huidige premie.

De discussie is nu:
- mag de Raad van Medeeigendom deze laatste offerte aanvaarden? Deze offerte werd niet voorgelegd op de AV. (De bewoner die de offerte van B en C aanbracht is één van de personen in de RvM)
- mag de syndicus of de RvM hierin zelfdstandig beslissen of moeten de offertes opnieuw voorgelegd worden op de volgende AV?
- moet hiervoor een speciale tussentijdse AV gehouden worden om dit te bespreken?

Graag enig advies

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Luc
Berichten: 1894
Locatie: Evere

#2 , 15 jul 2013 17:19

1. neen (100% zeker)
2. neen (100% zeker)
3. ja (de voorliggende voorstellen voegen bij de uitnodiging). Ook nazien waarom de schadestatistiek zo slecht is, en eventueel maatregelen voorstellen, plus hun rendement (hebben normaal effect op de premie vanaf het 4de jaar).

marc mortier
Berichten: 670
Locatie: koksijde

#3 , 05 aug 2013 18:18

Het lijkt me onverstandig en zeker weinig professioneel als een verzekeringsmaatschappij een premie voorstelt zonder vooraf kennis te hebben genomen van de "schadestatistiek". Ook onze VME heeft een nieuwe verzekeraar en zijn voorstel werd besproken en goedgekeurd door de AV.

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”