Kan buur beletten dat garage op perceelgrens wordt gebouwd?

Ronan
Topic Starter
Berichten: 18

Kan buur beletten dat garage op perceelgrens wordt gebouwd?

#1 , 5 jaar 6 maand geleden (20 jun 2013 12:35)

Wij beschikken over een perceel bouwgrond in een bestaande en goedgekeurde verkaveling. Naast ons perceel is er geen bebouwing meer toegelaten daar het gaat om gebied dat als landbouwgebied is ingekleurd. Echter is naast onze eigendom een doorgang voorzien naar achterliggende landbouwpercelen. Nu willen wij onze garage welke achteraan in de tuin van ons perceel komt bouwen op de perceelgrens met die doorgang. De eigenaar van die doorgang en de achterliggende percelen landbouwgrond wil echter niet tekenen voor goedkeuring van het bouwen op de perceelgrens. Hij beweert dan niet meer te zullen door kunnen met zijn landbouwmachines. Een andere reden die hij opgeeeft is het feit dat zijn eigendom in onverdeeldheid ligt. Nu vragen wij ons af wat het verschil is met een afsluiting of een garagemuur wat de doorgang betreft. Wat kunnen wij nu verder doen om alsnog onze garage op de scheidingslijn te kunnen bouwen? Indien de eigenaar van de doorgang niet akkoord gaat, hoe ver kunnen we dan van de scheidingslijn toch de garage bouwen? Als de gemeente in kwestie volgens de verkavelingsnormen toe laat de garage op de perceelgrens te bouwen is de goedkeuring van de eigenaar van de doorgang nog wel nodig? Wij hebben een plan van ons huis met daarop ook de garage binnen gebracht bij de gemeente maar deze aanvaarden het niet omdat de buur niet getekend heeft en het dossier aldus volgens hen niet volledig is.
Dank bij voorbaat voor uw hulp.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 16428
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 5 jaar 6 maand geleden (20 jun 2013 12:55)

Je zou uw garage op 1 cm van die perceelgrens kunnen bouwen.

zurich
Berichten: 29

#3 , 5 jaar 6 maand geleden (20 jun 2013 18:33)

Normaal gezien staat in de verkavelingsvoorschriften vermeld hoever de garage moet ingeplant worden tov de perceelgrens
in een mij bekende situatie is dat even ver verwijderd van de perceelgrens van het achterliggend perceel als de kroonhoogte van het gebouw.
En 2 meter tov de zijdelingse perceelgrens.
Raadpleeg Je verkavelingsvoorschriften, en de gemeente moet hier zeker advies , cq richtlijnen over kunnen geven.
Verder wees creatief, bouw op een bepaalde afstand tov de doorgang en maak een overkapping tot net langs de perceelgrens.
Succes
Nelson

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”