Pagina 1 van 1

bewijskracht van notariele akten

Geplaatst: 02 mei 2013 20:20
door groeninghe
In de basisakte van januari 1977 staat een deel van de zevende verdieping beschreven als gemeenschappelijk.

In de koopakte van juni 1977 staat dat de koper van de privatieven op het zevende de ganse verdieping koopt, niets uitgezonderd.

Mijn vraag is de volgende : welke van beide akten is bewijskrachtig? Kan de eigenaar van de privatieven op het zevende zich eigenaar van de volledige verdieping noemen op basis van zijn koopakte?

hoe moet dit worden rechtgezet?

Re: bewijskracht van notariele akten

Geplaatst: 02 mei 2013 22:02
door Vandebos
gemeenschappelijke delen zijn steeds uitgezonderd van de privatieve. Tenzij er een geldige beslissing is van de AV om de gemeenschappelijke delen van het zevende aan de eigenaar van de privatieve delen op het zevende over te maken en er bij notariƫle akte een herverdeling van de 10.000sten van de gemeenschappelijke gedeelten is gebeurd is het de oorspronkelijke basisakte die gelijk zal halen.

Re: bewijskracht van notariele akten

Geplaatst: 04 mei 2013 07:44
door groeninghe
Hartelijk dank voor uw reactie.

Kan de verkrijgende verjaring van toepassing zijn? De eigenaar argumenteert dat de aankoopakte al meer dan dertig jaar oud, zodat hij zich met recht eigenaar kan noemen.

In 1996 heeft de eigenaar de gemeenschappelijke delen afgesloten door het plaatsen van een deur. De VME heeft daar nooit op gereageerd. Pas nu laait de discussie op, nadat ik de kat de bel had aangebonden naar aanleiding van de geplande verkoop van het zevende als studio (privatieven en gemeenschappelijke delen samen).

Re: bewijskracht van notariele akten

Geplaatst: 04 mei 2013 18:38
door Franciscus
En hoe kan men in dat gebouw op het dak geraken?
Nog geen dertig jaar.....