Nieuwe verkaveling

Bennyboy
Topic Starter

Nieuwe verkaveling

#1 , 12 okt 2012 16:27

Naast onze eigendom ligt een braakliggend stuk bouwgrond van ongeveer dezelfde afmetingen als onze eigendom. Deze is verkaveld naar 2 bouwgronden voor open bebouwing.

Hierbij onze vraag:
In onze buur zijn stedebouwkundige voorschriften staat dat er in de bouwvrije zijtuinstrook gebouwd mag worden MITS akkoord van de eigenaar van het aanpalende perceel.
Refereert men met dat aanpalende perceel naar het perceel dat samen mee in de nieuwe verkaveling zit of refereert men dan ook naar ons perceel dat al bebouwd werd in '58?
M.a.w. Mag men binnen de verkaveling aan beide zijden in de bouwvrije zijtuinstrook bouwen ook al zegt het verkavelingsplan dat er 3m moet gevrijwaard worden?
Of geldt deze uitzondering enkel aan de kant die BINNEN de nieuwe verkaveling valt?
Laatst gewijzigd door Bennyboy op 13 okt 2012 13:53, 1 keer totaal gewijzigd.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
mava105
Berichten: 22256
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 12 okt 2012 16:34

Nimby?

Franciscus
Berichten: 38592

#3 , 12 okt 2012 18:58

De verkaveling is bij mijn weten HUN perceel indien buiten de verkaveling bouwen ze op UW perceel.
En eeuh ...waar staat uw garage op uw verkaveling/perceel?

Reclame

Bennyboy
Topic Starter

#4 , 12 okt 2012 19:29

Nimby?
Laatst gewijzigd door Bennyboy op 13 okt 2012 13:45, 1 keer totaal gewijzigd.

Franciscus
Berichten: 38592

#5 , 12 okt 2012 20:43

Wat waren de voorwaarden van jullie verkaveling...
Zouden die niet hetzelfde zijn?

Bennyboy
Topic Starter

#6 , 12 okt 2012 21:11

De voorwaarden van onze verkaveling weet ik niet precies.
Laatst gewijzigd door Bennyboy op 13 okt 2012 13:45, 1 keer totaal gewijzigd.

Franciscus
Berichten: 38592

#7 , 12 okt 2012 21:36

Vraag de verkavelingsvergunning toch maar eens op.
Het lijkt me dat de buur de garage volgens de stedenbouwkundige voorschriften wil zetten en dat u daar niet mee akkoord bent.
Daarom..... waar had uw garage in feite moeten staan?

Cockney
Berichten: 10

#8 , 07 nov 2012 20:25

Krak hetzelfde meegemaakt.
Het komt er op neer dat er aan beide kanten een garage tot tegen de scheidingslijn mag voorzien worden in de bouwvrije zijtuinstrook (mits akkoord van de buur), het moet dus niet tegen het andere lot in de verkaveling. Als u niet akkoord gaat dat de nieuwe eigenaar zijn garage tegen de perceelsgrens bouwt, kan hij toch zo de aanvraag doen en dan beslist het schepencollege. Als u of de nieuwe bouwer niet akkoord gaat met de beslissing van het schepencollege kan er nog altijd in beroep gegaan worden bij de provincie.

freelance
Berichten: 2615

#9 , 08 nov 2012 02:03

Beste , één en ander is hier niet zo duidelijk , hiermee riskeert u onduidelijke antwoorden te bekomen .
Enkele vragen en toelichting in blauw :
Naast onze eigendom ligt een braakliggend stuk bouwgrond van ongeveer dezelfde afmetingen als onze eigendom. Deze is verkaveld naar 2 bouwgronden voor open bebouwing.

Hierbij onze vraag:
In onze buur ( uw nieuwe buur nemen we aan )zijn stedebouwkundige voorschriften staat dat er in de bouwvrije zijtuinstrook gebouwd mag worden MITS akkoord van de eigenaar van het aanpalende perceel.
Refereert men met dat aanpalende perceel naar het perceel dat samen mee in de nieuwe verkaveling zit of refereert men dan ook naar ons perceel dat al bebouwd werd in '58? Aangezien u aanpalende eigenaar bent , dan is dit dus ook op u van toepassing , tenzij u in een andere verkaveling zit .
M.a.w. Mag men binnen de verkaveling (u bedoelt wellicht OP het NIEUW verkavelde perceel )aan beide zijden in de bouwvrije zijtuinstrook bouwen voorschriften spreken blijkbaar niet aan ene of andere zijde , dus zal het slaan op beide zijden , beetje raar , maar enfin .... ook al zegt het verkavelingsplan dat er 3m moet gevrijwaard worden? Bedoeld wordt wellicht , gevels woning staan op 3 meter van grens ( gezien open bebouwing ) . Deze vrijwaring van 3 meter is dan wel in tegenspraak met de eerdere bepaling dat er in de bouwvrije zijtuinstrook WEL mag gebouwd worden ( mits akkoord ) Dus verkavelingsplan en stedenbouwkundige voorschriften niet eenduidig ?
Of geldt deze uitzondering U bedoelt wellicht het verkavelingsplan als algemene regel , waar het stedenbouwkundig voorschrift een uitzondering op maakt ? enkel aan de kant die BINNEN de nieuwe verkaveling valt? het zou dus langs beide zijden gelden , aangezien niet nader bepaald
PS nimby = not in my backyard
Wat een wet interessant maakt ,
is wat er in die wet , niet in staat .

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”