Servitudeweg

freki
Topic Starter
Berichten: 11

Servitudeweg

#1 , 13 jul 2012 20:57

Het probleem is gaat zo, Onze buurman heeft een tijd geleden een aangetekende brief geschreven dat wij niet meer gebruik mochten maken van deze weg dat vonden we vreemd en we zijn naar de notaris geweest en die zij dat de weg van ons is voor ons een aangename. We hadden die gekocht in 2004 met een ander stukje grond(2 verschillende stukjes grond gekocht). Dus wij negeren die brief, Toen kwam die man terug van vakantie en zag dat wij nog gebruik van die weg wordt die man boos en zet vlak voor onze poort een houten constructie(Vastgesteld door de politie). Die hadden we enkele dagen later afgebroken maar hij blijft rommel in de weg zetten. Wij tonen onze akte hij roept dat wij bedrogen zijn door de vorige eigenaar komt met aktes die ouder zijn dan 20 jaar en probeert ons zo weg te jagen. Wij hebben die weg echt nodig anders geraken we niet buiten met de auto en fietsen.

Nu geven ze toe dat het onze weg is maar dat hun oudere aktes onze nieuwere tegenspreekt en dat we eens moeten samen zitten. Hier hebben we echt geen zin in die mensen hebben letterlijk het bloed van onze nagels vandaan gehaald en ze hebben het blijkbaar nooit fout. Dus de weg is van ons maar we mogen er geen gebruik van maken volgens die mensen. Trouwens zijn Zij en wij niet de enige mensen die daar door mogen volgens onze akten nog andere mensen moeten daar door kunnen en hebben wij nooit iemand laten weten dat zij hier niet door mogen. Nu is dan de vraag: kan dat een stuk grond bezitten en daar geen gebruik van mogen maken?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
roharro
Berichten: 13439
Juridisch actief: Ja
Locatie: Plopsaland

#2 , 13 jul 2012 21:27

U kunt samenzitten, urenlang, maar het zijn de gegevens van het kadaster die tellen.....
Is het een servitudeweg zoals u in de titel aangeeft? Zo ja, wie moet de servitude verlenen aan wie?
Iedere wijze uil is ooit een uilskuiken geweest.

freki
Topic Starter
Berichten: 11

#3 , 13 jul 2012 22:07

Op het kadaster hebben ze gezegd dat het de akte is die telt omdat notarissen soms vergeten de verandering door te geven. Wij moeten geven aan paar andere personen maar wij hebben nooit beweert dat zij hier niet door mogen zij zeggen dat wij niet over die weg mogen maar deze is onze eigendom.

Reclame

Franciscus
Berichten: 38583

#4 , 13 jul 2012 22:45

Hebt u copies van hun akten?
Vraag die dan en ga dan naar uw notaris.
Uw notaris zou hun akten ook kunnen opvragen bij het kadaster.
ALS de weg op uw eigendom ligt dan zal een vroegere eigenaar van uw eigendom ooit aan de vroegere eigenaar van die buren een erfdienstbaarheid hebben toegelaten. (niet juridisch correcte uitspraak)
Vraag aan uw notaris dat in mensentaal uit te leggen.
Mogelijk kan het gedrag van uw buren ook een invloed hebben op het verder bestaan van..... want uit wat bestaat het recht precies? Vraag dat zeer uitdrukkelijk aan uw notaris en of de mogelijkheid bestaat er een eind aan te maken. Vb er is nu een andere doorgang voor uw buren ...of ze vragen doorgang terwijl ze enkel maar water mochten putten of zoiets....

freki
Topic Starter
Berichten: 11

#5 , 13 jul 2012 23:07

We zij naar de Notaris geweest en hij heeft uitdrukkelijk gezegd dat die weg van ons is en wie er doorgang heeft(heeft 3 mensen genoemd en wij waren één van hen, er zijn meerder percelen maar een groot deel van hun is van een buur die niet lastig doet en heeft deze weg niet onmiddellijk nodig ). Hier hebben wij geen probleem mee dat andere mensen er over mogen het is niet dat we veel zouden kunnen doen met dat lapje grond of dat we last hebben van de mensen die er over mogen(tot voor enkele weken geleden). Het punt is dat één van de buren beweert dat wij geen enkel gebruik mogen maken van onze eigendom, hij behandeld die weg als hij van hem is. Hij heeft een poort die ons toebehoort beschadigd, hij heeft een omheining beschadigd en is uitermate agressief tegen ons, klopt paaltjes in de grond enz. laat mensen op een perceel parkeren dat van ons is .

Bijna echt pestgedrag, vroeger hadden zij ook een andere weg maar toen de vorige eigenaar deze weg aanlegde(deze is er niet altijd geweest) hadden de ouders van deze buur hun weg dicht gegooid en aanspraak gemaakt op deze weg. Het enigste waar hij mee aankomt zijn akten dat hij er door mag en nog andere percelen, één van deze percelen hadden we ook overgekocht deze staat in dezelfde akte.

Franciscus
Berichten: 38583

#6 , 13 jul 2012 23:18

Staat UITDRUKKELIJK in uw akte dat de eigenaar van perceel X ook gebruik mag maken van de weg gelegen op perceel Y.
Zij hadden zelf een weg ... dat wil dus helemaal niet zeggen dat ze nu plots over uw weg mogen.
Trouwens beschadiging/vernieling van stedelijke of landelijke afsluitingen zeker vernieling is correctioneel vervolgbaar.
Als ze dus een paal uittrekken 'kan' dat als diefstal beschouwd worden en zeker als vernieling want de afsluiting is niet meer volledig.
Ook mogelijk sluikstort (achterlaten van goederen).
U vraagt aan uw notaris duidelijk welke eigenaars van welke percelen er over mogen. U sluit uw eigendom af met een poort MET sleutel. U geeft enkel aan die mensen een (niet bijmaakbare) sleutel.
Voor het parkeren op privaat domein inbreuk veldwetboek art 87 8°...

http://www.juridischforum.be/forum/view ... eldwetboek" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.juridischforum.be/forum/view ... eldwetboek" onclick="window.open(this.href);return false;

freki
Topic Starter
Berichten: 11

#7 , 17 jul 2012 22:16

Die buur mag er over volgens de akte, Dat met die weg was geregeld met de vorige eigenaar van die weg het fijne weten we er niet van. Nu zit de zus van die buur te zagen over tussen strijdig heden tussen onze akte en wat er vroeger geregeld was en in een oudere akte vastgelegd. Maar het kan toch niet dat iemand zoals een rechter het gebruik van onze eigendom kan ontzeggen ?

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”