Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Luc
Berichten: 1895
Locatie: Evere

Re: 'Blokpolis' voor appartementsgebouwen

#16 , 7 jaar 3 maand geleden (13 jul 2011 09:25)

Luc schreef:Opgelet: het Ministerie van Financiën past nog steeds artikel 577 bis van 1924 toe voor wat betreft de mede-eigendom. Ik baseer mij hiervoor op een zeer officieel document die ik per aangetekende brief van hen heb ontvangen einde vorige mand (juist op tijd voor mijn belastingbrief), na de aankoop van een privatief kavel op 24.12.2010. Voor hen die toegang hebben tot zo'n document: lees eens aandachtig de kleine tekst met de "technische uitleg".

Voor wie zich afvraagt de impact daarvan is: meer later in een afzonderlijk onderwerp. Dat staat in direct verband met de problematiek van de "gemeenschap van eigenaars" (zie mijn vorig antwoord) EN de noodzaak om het deel "basisakte" van de VME statuten per authentieke akte te coördineren voor de VME opgericht voor 01.08.1995.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”