open omheining

cordempa
Topic Starter
Berichten: 5

open omheining

#1 , 7 jaar 8 maand geleden (23 jun 2011 18:33)

Op mijn vraag welke omheining ik in mijn voortuin mag plaatsen (zonder vergunning) kreeg ik zo'n jaar geleden van de Dienst Stedebouw van de gemeente Sint-Genesius-Rode een kopie van 'Uitvoeringsbesluiten ruimtelijke ordening', pagina's 70, 71 en 72 (jammer genoeg staat er geen datum op vermeld).

Inhoud van artikel 3,9° b) : "afsluitingen met een maximumhoogte van twee meter, die bestaan uit palen en draad of draadgaas, uit één betonplaat met een maximumhoogte van 40 centimeter en draad of draadgaas, opgericht ter afsluiting van een goed. Op die afsluitingen mogen in de onmiddellijke omgeving van een vergund woongebied constructies worden aangebracht ter bescherming van de privacy, zoals zeildoek, gevlochten kunststofstrips of rieten maten;"

In het Belgisch Staatsblad van 10 september 2010, pagina 57530 (enige pagina die ik VANDAAG heb gekregen) , hoofdstuk 2, 6° staat enkel : "open afsluitingen tot een hoogte van twee meter in de voortuin"

In het Belgisch Staatsblad wordt dus niet gesproken van betonplaat of constructies die mogen aangebracht worden ter bescherming van privacy zoals gevlochten kunststofstrips.

Nu ik op het punt sta een prijsofferte te tekenen bij de aannemer (de man komt zaterdag) wil ik hier graag duidelijkheid over want het bestek is wel opgemaakt voor afsluiting met betonplaat en gevlochten kunststofstrips of kunsthaag.

Mag ik u dus een duidelijk antwoord vragen op de vraag : mag op de afsluiting in de voortuin en in de onmiddellijke omgeving van een vergund woongebied constructies worden aangebracht ter bescherming van de privacy, zoals gevlochten kunststofstrips of kunsthaag.

Mag ik a.u.b. snel antwoord?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
j.demoor
Berichten: 10362

#2 , 7 jaar 8 maand geleden (25 jun 2011 09:16)

Sint-Genesius-Rode is ingedeeld bij de provincie Vlaams-Brabant waarop het ‘Besluit Vlaamse Regering 16 juli 2010 tot bepaling van de handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is’ van toepassing is.

“Art.2.1. Een stedenbouwkundige vergunning is niet nodig voor de volgende handelingen :...5° afsluitingen tot een hoogte van twee meter in de zijtuin en achtertuin;6° open afsluitingen tot een hoogte van twee meter in de voortuin; 7° gesloten afsluitingen tot een hoogte van 1 meter in de voortuin...”(16 JULI 2010. - Besluit van de Vlaamse Regering tot bepaling van handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is).

Zie ook art.1.1-1.4 van voornoemd besluit.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”