privatieve kost of gemeenschappelijke kost?

Vandebos
Topic Starter
Berichten: 16087

Re: privatieve kost of gemeenschappelijke kost?

#1 , 20 apr 2011 10:50

Deze kost is tot aan de gemeenschappelijke buis persoonlijk te dragen.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
roharro
Berichten: 13439
Juridisch actief: Ja
Locatie: Plopsaland

#2 , 20 apr 2011 10:50

Indien de fout zich bevindt in uw private kavel bent enkel uzelf aansprakelijk. De aanpassingskosten zijn dan ook voor u.
Iedere wijze uil is ooit een uilskuiken geweest.

Franciscus
Berichten: 38583

#3 , 20 apr 2011 11:12

verborgen gebrek ... constructiefout???

Reclame

Vandebos
Topic Starter
Berichten: 16087

#4 , 20 apr 2011 11:27

Maar dan zal TS dit dienen te proberen te verhalen op de vorige eigenaar. Het zal dan ook afhangen van de bewoording in de akte of hij hier verhaal kan halen of niet.

j.demoor
Berichten: 10360

#5 , 21 apr 2011 09:07

“Art.1384.Men is aansprakelijk niet alleen voor de schade welke men veroorzaakt door zijn eigen daad maar ook voor die welke veroorzaakt wordt door de daad van personen voor wie men moet instaan, of van ZAKEN die men onder zijn bewaring heeft...”(Burgerlijk Wetboek=B.W.).

‘is aangesloten op een verkeerde afvoer’ houdt dan in dat u aansprakelijk bent voor de schade( geurhinder) door die aansluiting veroorzaakt aan uw bovenburen,indien die aansluiting behoort tot uw privatieve gedeelten(zie daartoe uw basisakte)

Tegen uw verkoper kan u eventueel toepassing maken van :
“Art.1641.De verkoper is gehouden tot vrijwaring voor de verborgen gebreken van de verkochte zaak, die deze ongeschikt maken tot het gebruik waartoe men ze bestemt, of die dit gebruik zodanig verminderen dat de koper, indien hij de gebreken gekend had, de zaak niet of slechts voor een mindere prijs zou hebben gekocht.Art.1642.De verkoper moet niet instaan voor de gebreken die zichtbaar zijn en die de koper zelf heeft kunnen waarnemen.”(B.W.).

‘in de staat waarin het zich bevindt met alle zichtbare en verborgen gebreken‘ is een geldig en gebruikelijk vrijstellingsbeding,tenzij in geval van bedrog. Onderzoek daartoe zorgvuldig uw koopakte.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”