Verzet verslag AV

KurtS
Topic Starter
Berichten: 3

Verzet verslag AV

#1 , 01 mei 2010 23:13

Geachte,

Binnen de drie maanden kan men verzet aantekenen op het verslag van de AV indien men zich benadeeld voelt door een beslissing genomen door de AV of een beslissing die tegen alle regels indruist.

Vraag:
Hoe en waar teken je zo een verzet aan?
Brengt dit kosten met zich mee en zo ja, zijn deze dan ten laste van VME of voor het individu die verzet aantekende?

Dank voor uw antwoord.

Mvg

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Vandebos
Berichten: 16087

#2 , 02 mei 2010 13:09

Eenvoudige vraag met veel mogelijke antwoorden:

Eerst en vooral:

- de termijn van drie maanden begint te lopen vanaf het einde van de vergadering, niet vanaf het ogenblik dat u het verslag ontvangt,

- maakt u best uit of het hier gaat om een onregelmatige ( beslissing komt niet overeen met statuten, wetgeving), bedrieglijke (beslissing die via kunstgrepen is afgedwongen of bereikt) of onrechtmatige (beslissing door misbruik van meerderheid/minderheid met nadelen voor één van beide groepen of zelfs voor één enkele eigenaar) beslissing. Dit bepaalt immers mee het parcours dat u dient af te leggen en de mogelijkheden tot uw beschikking.

Algemeen kan je eerst de syndicus aangetekend aanschrijven en deze van je betwisting van punt x op de hoogte brengen wegens reden 1, 2, 3 en hem verzoeken het gestemde punt ongeldig te verklaren wegens de hierboven vermelde argumenten. U geeft hem 10 werkdagen om te antwoorden op uw schrijven omdat u anders verplicht zal zijn op kosten van de vme middels art. 577-9 BW een geding tegen de vme aan te spannen.

Het lijkt me altijd raadzaam in een dergelijk geding een advocaat in de arm te nemen. De wetgeving op mede-eigendom is relatief complex en de Belgische leent zeer vaak van de Franse wetgeving dienaangaande.

Een gedeelte van de kosten die u maakt in dit geding kan u via de rpv en andere vergoeding terug eisen van de andere partij (als u wint)
Bovendien kan u in uw verzoekschrift het beding laten opnemen dat u in de afrekening van de vme wordt vrijgesteld van de onkosten en vergoedingen die de vme heeft dienen te maken om zich tegen uw klacht te verdedigen. (in de nieuwe, nog niet gestemde, wetgeving is deze regeling bij dwingend recht opgenomen in de huidige nog niet..)

Als u meer details kan verstrekken zijn er hier ernstige professionals aanwezig die u verder kunnen helpen.

Pedro
Berichten: 735

#3 , 02 mei 2010 21:47

Geachte,

Binnen de drie maanden kan men verzet aantekenen op het verslag van de AV indien men zich benadeeld voelt door een beslissing genomen door de AV of een beslissing die tegen alle regels indruist.

Vraag:
Hoe en waar teken je zo een verzet aan?
Brengt dit kosten met zich mee en zo ja, zijn deze dan ten laste van VME of voor het individu die verzet aantekende?

Dank voor uw antwoord.

Mvg
U tekent geen verzet aan tegen de notulen maar u stelt een geding in tegen één of meerdere onrechtmatig, onregelmatig of bedrieglijk genomen beslissingen.
U dient dit te doen door de VME te dagvaarden en dit binnen de 3 maanden.
Deze termijn vangt aan vanaf het moment dat de beslissingen werden genomen tenzij diegene die de beslissing(en) wenst aan te vechten en onregelmatig werd opgeroepen en afwezig was tijdens de vergadering. In dit laatste begint de termijn pas te lopen vanaf het ogenblik dat kennis wordt genomen van de beslissing(en).M.a.w. na ontvangst van de notulen.

U dient de dagvaardingskosten te betalen alsook ereloon advocaat indien u hier beroep op doet. Deze kosten kan u bij een positief vonnis (gedeeltelijk) recupereren.

U kan eventueel proberen om voor de vervaltermijn de VME te bewegen een nieuwe vergadering bijeen te roepen dewelke mogelijk de eerste beslissingen overruled, maar dan zal u de VME/syndicus uiteraard moeten laten inzien dat ze fout zijn geweest.

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”