l

Marko1
Topic Starter
Berichten: 10

l

#1 , 02 mar 2010 15:43

Dag,
Na mijn 2 vorige items (vertegenwoordiging AV en plichten syndicus) volgende. De AV vergadering was vrijdag ll. De week ervoor heeft iedereen een oproeping gekregen met de agenda van de vergadering (de renovatie). In bijlage was er ook een volmachtbrief (wettelijk opgesteld). Deze volmachtbrief voor degenen die niet aanwezig konden zijn moest tenlaatste de woensdagavond bij de syndicus zijn (moet die niet afgegeven worden op de vergadering). Op deze volmachtbrief kon je ook stemmen: NEEN of JA voor de renovatie in 2011 en JA MAAR MET 4 JAAR UITSTEL. Volgens de syndicus is dit om zeker te zijn dat de vervanger goed stemt. Die renovatie met 4 jaar uitstel stond niet op de agenda ingeschreven. En kan je zomaar je stem uitbrengen op een volmachtbrief ?Is het niet de lasthebber die moet stemmen.
Ter info: gehoord deze morgen van een andere mede-eigenaar. Nu de gevelrenovatie weggestemd is beweert dat "mens" dat er nu asbest op bepaalde plaatsen in de gevel is. Dus tijd om mijn raadsman te raadplegen en dat mens te doen schorsen. Graag jou advies. Alvast dank voor de geleverde info en ik hou de forumleden op de hoogte als er een nieuwe syndicus is met alle nodige info.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Vandebos
Berichten: 16087

#2 , 02 mar 2010 16:13

Asbest: in elke woning ouder dan 40 jaar vindt je asbest, maar niet elke soort asbest die werd gebruikt is schadelijk voor de gezondheid. (hangt af van de vezellengte en dikte)

volmacht: op een volmachtbrief mogen exact dezelfde punten opgesomd staan als in de oproepingsbrief met keuze mogelijkheden voor de volmachtgever MAAR:

- de volmachthebber mag anders stemmen dan aangegeven, hij is immers aanwezig als er tijdens de vergadering blijkt dat het toch anders is dan verwacht. De volmachtdrager kan dus niet gedwongen worden de stemwensen van de volmachtgever te volgen. Bijgevolg is het het stemgedrag van de volmachtdrager die van doorslaggevend belang is en niet de aangeduide wensen op het volmachtsformulier.

- de syndicus mag onder geen beding een volmacht hebben van andere mede-eigenaars. Dit is bij wet verboden. art 577-6 §5
§ 5. Iedere medeëigenaar kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet lid van de algemene vergadering.
Niemand kan aan de stemming deelnemen, zelfs niet als lasthebber, voor een groter aantal stemmen dan het totaal van de stemmen waarover de andere aanwezige of vertegenwoordigde medeëigenaars beschikken.
De syndicus kan niet als lasthebber van een medeëigenaar tussenkomen op een algemene vergadering, niettegenstaande zijn recht, wanneer hij medeëigenaar is, om in die hoedanigheid deel te nemen aan de beraadslagingen van de vergadering.
uiteraard is dit artikel van dwingend recht. Alle volmachten die ze aldus in de stemming laat meespelen zijn nietig, alsook de vertegenwoordiging van die volmachten in het dubbel quorum.

- een volmacht verondersteld steeds dat er een volmachtdrager is die fysiek op de vergadering aanwezig is. Een stembiljet ingevuld in absentia en bezorgd via mail, fax of (aangetekende) post is niet rechtsgeldig.

Hopelijk helpt dit u reeds verder?

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”