Voorlopige oplevering

lottiman
Topic Starter
Berichten: 9
Locatie: RONSE 9600

Voorlopige oplevering

#1 , 23 feb 2010 19:24

Geachte heer,
De syndicus nam op een bijzondere algemene vergadering, verkeerde beslissingen in verband met een goedkeuring van renovatiewerken aan de gemeenschappelijke delen, door de mede eigenaars te misleiden en voor te liegen dat er een gewone meerderheid van 50 plus 1 der stemmen genoeg was om de oplevering goed te keuren.
Een aantal mede eigenaars stapten echter naar de Vrederechter, die in een vonnis de opdracht gaf, dat alle beslissingen omtrent herstellingswerken aan de gemeenschappelijke delen moeten genomen worden met 75 procenten meerderheid daar stemmen, en dat de vergadering door de syndicus moet over gedaan worden, binnen de acht dagen na de betekening van het vonnis.
Vraag: de syndicus wil echter geen nieuwe vergadering beleggen en hoe kunnen wij nu verder om onze rechten te verdedigen,?

Met dank.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Vandebos
Berichten: 16087

#2 , 23 feb 2010 21:33

Heeft de vrederechter een dwangsom opgelegd bij niet naleving van zijn vonnis? Jullie hebben het vonnis ondertussen laten betekenen?

Eerst en vooral dient u de syndicus in kwestie aangetekend in gebreke te stellen.

Vervolgens is het meest kordate en waterdichte opnieuw naar de vrederechter te stappen met ditmaal het verzoek de syndicus te schorsen wegens het niet naleven van het vonnis, om de aanstelling van een voorlopige syndicus te verzoeken die als heeft met spoed een nieuwe syndicus voor het gebouw te zoeken en de AV door de vrederechter gevonnist te organiseren.

Tegelijkertijd zou het zeer wijs wezen om onmiddellijk de syndicus te laten veroordelen tot aansprakelijkheid voor al de kosten die zijn foute acties met zich meebrengen.

Op het geding zowel de syndicus (ttz de maatschappij die hij vertegenwoordigt) en de VME dagvaarden. Op deze wijze kan de VME later de eventuele kosten waartoe ze wordt veroordeeld verhalen op de syndicus.

Als laatste stap onmiddellijk een klacht indienen bij het BIV. (Hoewel dit meestal geen effect heeft als een niet-vastgoedmakelaar dit doet, u heeft zelfs niet het recht zelf uw zaak te gaan verdedigen maar wordt verplicht dit door een advocaat te laten verrichten)

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”