Omheining geplaatst op scheiding

ilsewans
Topic Starter
Berichten: 1

Omheining geplaatst op scheiding

#1 , 17 jul 2006 20:28

We hebben samen met de buurman betonnen platen geplaatst op de scheiding. Nu heeft hij 4 maanden later ons deel van het geld van de betonplaten terug gestort, zodat hij kan doen met de omheining wat hij wil.
Hij heeft de factuur van deze platen, het enige bewijs wat wij hebben is onze betaling.
Het was dus de bedoeling dat achteraf in deze betonnen platen palen en draad kwamen. Kan hij deze platen zomaar afbreken? Wij zitten nl. met een hoogteverschil en dit zou voor problemen zorgen.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
wolf2
Berichten: 2071

#2 , 13 jan 2007 20:40

Wie was eigenaar van de platen? Zoals ik het lees: u beiden, elk voor de 1/2.

Het doet er niet toe op wiens naam de factuur staat of wie de factuur in zijn bezit heeft.

Het volstaat niet dat hij uw geld (deel van de prijs) terugstort om eigenaar te worden van die platen: daarvoor is uw toestemming nodig. U bent dus nog steeds samen eigenaar.

Hij kan niets met die platen doen zonder uw toestemming, behalve hetgeen u vroeger al was overeengekomen.

U bent in het bezit van geld dat u niet toekomt. Als er nog communicatie is, vraag hem dan op welke manier hij dat geld terugwil. U kan het niet onbeperkt houden.

dieke
Berichten: 1299

#3 , 14 jan 2007 02:20

Dat geld mag je in mijn ogen gewoon houden. Alles valt en staat hier met het feit dat die platen op de scheiding tussen jullie percelen staat. Wie ze betaalt heeft daar verder niet veel mee te maken.

Jullie buur zal jullie altijd toestemming moeten vragen wanneer hij verder iets op die betonplaten wil plaatsen, aangezien ze op de scheiding staan.

Alles wat op de scheiding geplaatst wordt moet in samenspraak gebeuren. Indien 1 van de buren niet akkoord gaat met hetgene op de scheiding geplaatst wordt, mag ie eisen dat het verwijderd wordt.

Wil je geen burenruzie is het echter meer dan ten stelligste aangeraden bij je buur langs te gaan en dit uit te klaren. Niemand is er immers mee gebaat om elk op zijn eigen perceel een omheining te hebben staan die hem zint.

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”