ontslag raad van beheer

WAKER
Topic Starter
Berichten: 40
Locatie: hasselt

ontslag raad van beheer

#1 , 01 jul 2009 10:32

Bericht voor Mr Vandebos
Sorry, ik kon niet eerder antwoorden.
Ziehier enkele gegevens

De zittende syndicus werd met 70% weggestemd. De kandidaat syndicus verkocht zeer zeer slecht en werd op zijn beurt ook weggestemd met 60%.
Om uit deze situatie te geraken, stelde de zittende syndicus voor zijn mandaat te herstemmen voor een periode van 6 maanden tot 30/09/09.
Hiervoor kreeg hij 80% van de stemmen achter zicht;; onbegrijpelijk !
Uit onvrede met deze ongefundeerde beslissingen gaf de voltallige Rv Beh ontslag
Graag een antwoord op volgend

1- er een BAV dient bijeen geroepen, te worden voor ofwel verlenging van mandaat van zittende syndicus en of kiezen nieuwe syndicus.
Wie dient het initiatief tot deze vergadering te nemen.

2. Op de AV van 29/05 werd er een bureau samengesteld met voorzitter en stemopnemer en secretaris.
De secretaris stuurde het verslag naar de syndicus met de vraag dit eventueel aan te passen en te versturen naar de eigenaars. Heden 1/7/09 is dit nog niet gebeurd
3 -Welke actie kan er genomen worden om dit verslag verstuurd zal worden.
Opmerkingen mbt de syndicus :
- hij is zeer weinig communicatief en vraag nooit advies
- is nogal dominant en aanvaard zeer weinig inspraak.
- is nogal royaal in het maken van onkosten
- neemt zeer weinig initiatief voor onderhoud

4- Wij ( de ontslag nemende leden van de RvBeh) zijn nu van plan om al de eigenaars uit te nodigen op een informele vergadering als voorbereiding op de e.k BAV
Op deze informele vergadering zouden de onderstaande punten besproken worden zodat met meer kennis van zaken zou kunnen gestemd worden op de BAV
- de werking van de raad van Behee
- werking van de V ME
- debat over verlenging mandaat van zittende syndicus of aanstelling van nieuwe syndicus.
Is dit laatste punt rechtsgeldig
We wensen wel een gesprek met de syndicus voor een eventuele verder samenwerking doch dan wel op onze voorwaarden. Indien we terujg verkozen worden , kunnen we dan voorwaarden vastleggen voor een samenwerking voor de syndicjus ?

Graag en bericht
VrGr




-

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Vandebos
Berichten: 16087

#2 , 01 jul 2009 12:16

1: U heeft hier 3 mogelijkheden:

- De syndicus roept de nieuwe vergadering bijeen en laat de mede-eigenaars een nieuwe syndicus kiezen. (hetgeen ik, afgaand op uw beschrijving van de syndicus, niet echt zie gebeuren) Gebeurt dit niet dan valt het gebouw zonder beheer.

- Jullie zijn met voldoende ontevredenen om 20% van de mede-eigendom te verzamelen. (2.000/10.000sten) Dan kan je nu reeds, natuurlijk met bewijs dat je spreekt voor 20% van de 10.000sten, de syndicus verzoeken op 25/09/2009 een byzondere algemene vergadering bij elkaar te roepen met als enige agendapunten:

- verkiezing RVB,
- verkiezing syndicus.

Verzamel dan in godsnaam wel meer dan 1 kandidaat! Plaats een advertentie in het lokale handelsblad, schrijf de hudige syndicus aan om zijn kandidatuur te stellen mocht hij in een verlenging zijn geïnteresseerd, neems eens zelf contact op met de "goede" syndici in uw regio en laat hen weten dat jullie vanaf 01/10/2009 een nieuwe syndicus zoeken.

Als jullie specifieke voorwaarden stellen vermeld deze ook aan alle kandidaten zodat er nadien geen discussies ontstaan tussen VME en de pas verkozen syndicus.


- Gelet op de huidige problemen kan je als mede-eigenaar ook naar het vredegerecht stappen en verzoeken om een voorlopige syndicus aan te laten stellen die als enige taak zal hebben de verkiezing van een nieuwe syndicus te organiseren.
Opgelet!!! Dit is geen eenvoudige stap. De syndicus dient gedagvaard te worden en de vrederechter zal dienen te vonnissen. (hier komen dus kosten bij kijken) Indien u of een aantal mede-eigenaars deze stap ondernemen (hoe meer hoe duidelijker voor de vrederechter dat er wat schort in het beheer) dient u uw dossier en verzoekschrift zo minutieus mogelijk voor te bereiden.

2-3) Lees de basisakte en het reglement eens na, hierin dient vermeld te staan binnen de hoeveel tijd na een algemene vergadering de syndicus de notulen dient te hebben bezorgd aan de mede-eigenaars. Is deze termijn overschreden, ..., dan zou ik hem aangetekend een ingebrekestelling laten geworden wegens het niet respecteren van de basisakte en reglement van de VME; het belang van deze specifieke notulen onderstrepen, hem 14 dagen na eerste aanbieding van het schrijven de tijd geven om de notulen alsnog aan iedereen te laten geworden. Iedereen die dit wenst kan een dergelijke AS verzenden.

Indien dit geen resultaat oplevert, zie voorlopige syndicus verzoek punt 1 maar dan wel met als tijdelijke opdracht het beheer van de residentie samen met de huidige syndicus uit te voeren tot aan de BAV.

Kort op de bal spelen is de enige methode in dergelijke gevallen.

4) Uw recht op vergadering ligt vast in de Belgische grondwet. U heeft het recht om eender welk punt te bespreken en te kijken of jullie een gemeenschappelijk standpunt voor de vergadering kunnen innemen. (Het is niet omdat de federale overheid hier niet in lukt dat ...)
Het is zelfs zo dat als jullie niet alle adressen van mede-eigenaars hebben jullie deze aan de syndicus kunnen vragen. Het BIV zelf heeft verleden jaar na een advies van de privacy commissie aan al haar leden laten weten dat ze deze informatie dienen te overhandigen aan de mede-eigenaars als deze hier met een specifiek doel om verzoeken. (Enkel adres gegevens, geen telefoonnummers)

Bij deze de link

Het enige wat niet mag is een vergadering beleggen die beslissingen gaat nemen die binnen de residentie onmiddelijk uitgevoerd worden.

Aangezien er op dit ogenblik geen RVB is zou ik op de vergadering die jullie plannen vragen aan de aanwezigen of ze akkoord zijn dat jullie namens hen spreken. Opgepast!! dan nog voor dingen zoals AS, verzoekschriften of ingebrekestellingen telkens alle handtekeningen verzamelen.
We wensen wel een gesprek met de syndicus voor een eventuele verder samenwerking doch dan wel op onze voorwaarden. Indien we terujg verkozen worden , kunnen we dan voorwaarden vastleggen voor een samenwerking voor de syndicjus ?
Zonder afbreuk te willen doen aan het beroep van syndicus, wil ik er wel op wijzen dat die man/vrouw in feite niet meer is dan personeel in dienst van de VME.
Als jullie voorwaarden om met hem verder samen te werken niet raken aan de wettelijke regels waar de syndicus zich aan dient te houden dan kan hij kiezen om ofwel de opdracht te aanvaarden onder die voorwaarden ofwel om de beker te laten passeren.

Zorg er dan wel voor dat die voorwaarden specifiek in het nieuwe contract worden opgenomen.

Ik hoop dat dit uw vragen wat beantwoord?

PS in de toekomst ware het handiger als u de optie "nieuw antwoord" kiest ipv "nieuw onderwerp" voor deze zaak... Dat houdt alle punten en reeds gepleegde discussies overzichtelijker.

EDIT: Foutjes verbeterd en link BIV advies bijgevoegd.

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”