nieuwe buurman klaagt over boom

Aldhissla
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

nieuwe buurman klaagt over boom

#1 , 28 okt 2019 10:07

Dag iedereen

7 jaar geleden kochten wij een huis met tuin. Nooit problemen gehad met de buren.
Een paar jaar geleden overleed de buurman en kwam zijn huis te koop. Iemand kocht het huis, verhuurde het een tijdje en komt er nu zelf in wonen.
Er staat een boom te dicht bij de perceelsgrens. Die staat daar al zeker 15-20 jaar. De betonpaal van de afscheiding ernaast staat daardoor een 10cm scheef.
Deze nieuwe buurman vindt dit nu een onoverkomelijk probleem... De boom is een grote wilde kastanje die daar dus al heel lang staat en zonder kapvergunning ook niet omgehakt mag worden. Buurman is vrij agressief naar ons en niet voor rede vatbaar en vandaag begonnen met een kraantje te graven en wortels weg te hakken (waardoor de paal nog schever gaat staan waarschijnlijk)

Hebben wij ergens een poot om op te staan? Moet ik iemand laten komen die de minieme schade vaststelt zodat hij niet kan overdrijven? Want hij vindt dat alles helemaal kapot is...

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
meeboo
Berichten: 1392

#2 , 28 okt 2019 10:51

Gezien de boom te dicht bij de perceelgrens staat en deze niet ouder is dan 30 jaar staat deze daar fout. Indien de buurman hiervan hinder ondervindt kan hij een procedure starten via de vrederechter om deze te verwijderen op uw kosten.
De buurman is allesinds wel in zijn recht om de wortels die op zijn eigendom lopen te verwijderen zonder u hiervan in kennis te stellen

Franciscus
Berichten: 34545

#3 , 28 okt 2019 11:58

Via bv geopunt vlaanderen eens kijken wanneer die boom al voorkomt op de foto's
http://www.geopunt.be/
PS op die website kan je ook vinden of je terrein in een jachtgebied valt.

viewtopic.php?f=60&t=102916&p=589811&hi ... ed#p589811

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”