Onderhouden tuin/weide

Nvk
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Onderhouden tuin/weide

#1 , 4 maand 2 weken geleden (29 jul 2019 19:59)

in hoever ben ik wettelijk verplicht om mijn tuin die aangrensd aan mijn buur zijn tuin te onderhouden?
In onze tuin groeit er iets meer onkruid dan in de tuin van mijn buur wat wel voor wat ergernis zorgt.

Is deze wetgeving ook gelijk voor een stuk weiland? Want ons perceel is een stuk tuin aangrenzend met een stuk weiland (zo beschreven), die wij ook effectief als weiland gebruiken. Onze buren hebben dit stuk weiland ook aangelegd als tuin en verwachten nu dat wij hier gaan sproeien of kruis wieden wat schadelijk is voor onze dieren. Kunnen zij zo'n onderhoud eisen voor een stuk weiland?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
eylis
Berichten: 7666

#2 , 4 maand 2 weken geleden (29 jul 2019 21:32)

Een wei is wat het is: om dieren te herbergen en te laten grazen. Daar mogen en moeten liefst allerlei kruiden in staan. Maar een goede boer maait regelmatig de distels en brandnetels (voor de zaadvorming) weg, want voor je het weet staat je hele wei vol en natuurlijk ook de tuinen in de buurt. Dieren eten er meestal niet van, dus vermindert zo de oppervlakte waarvan ze kunnen grazen. Regelmatig met de bosmaaier de distel/brandnetelhaarden bewerken en dan is alles in orde.

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”