aansluiting dak buren

beukenootje
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

aansluiting dak buren

#1 , 5 maand 3 weken geleden (22 jun 2019 01:00)

Onze buren vernieuwen en verhogen hun dak. Wij vroegen vooraf aangetekend of er overlegd kon worden over de aansluiting van beide daken. (ons dak is nog maar recent gelegd en zeer luchtdicht geïsoleerd) Ondanks onze vraag is er nooit iets van overleg gekomen. Op een dag zagen we een dikke rode streep op onze dakpannen staan, vlak naast onze zonnecollectoren. We riepen de politie erbij, want voor ons kon dit niet dat zij zonder enige vorm van overleg in onze pannen zouden gaan slijpen. De politie vroeg hen te wachten met de aansluiting van hun dak tot er overleg zou zijn bij de vrederechter. Ondanks deze afspraak met de politie, begonnen ze deze week toch gewoon ons dak af te slijpen. (veel kans dat ze tot in ons onderdakdoek/dampscherm geslepen hebben) We haalden er nog eens de politie bij, die hen nogmaals vroegen om hiermee te stoppen, en eerst te overleggen. Vandaag kwamen we thuis van ons werk, en ze hebben in onze afwezigheid ook onze voorste dakpannen afgeslepen. Het is allemaal niet gebeurd zoals wij het wilden, en er is totaal geen overleg geweest. (ook niet nadat wij verschillende pogingen gedaan hebben hiertoe) De politie kwam vandaag nog eens een derde keer en zei ons dat ze niets konden doen.

Is het nu ja of neen wettelijk in orde dat je in het dak van je buren gaat slijpen, zonder dat die daar toestemming voor hebben gegeven ? Wie kan hier iets zinnigs over zeggen ? Is het echt zo dat er geen overleg nodig is over zoiets ?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
CityBird
Berichten: 380

#2 , 5 maand 3 weken geleden (22 jun 2019 07:29)

Nee dat mag je niet, maar je gaat daar ook niet voor naar de gevangenis.

Is er schade aan jullie dak?

Indien niet is het einde verhaal. Indien wel dan zal je hen aansprakelijk moeten stellen voor het herstellen van die schade.

KJ86
Berichten: 2093

#3 , 5 maand 2 weken geleden (26 jun 2019 10:13)

Weet je zeker dat het uw dakpannen zijn. Alles wat over de helft van de scheidingsmuur geplaatst is, mag je afslijpen.
Zoiets vraagt in principe ook geen overleg, omdat je als buurman geen inspraak hebt over de manier waarop het afgewerkt moet worden.
Als je inspraak wou, had je moeten voorstellen om de aansluiting op gemeenschappelijke kosten uit te voeren.

Reclame

mava105
Berichten: 18504
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#4 , 5 maand 2 weken geleden (26 jun 2019 12:13)

De enige verplichting die de buur heeft is dat er geen schade aan uw dak wordt aangericht en dat de aansluiting waterdicht wordt afgewerkt en volgens alle regels van de kunst.

father b
Berichten: 936
Juridisch actief: Nee

#5 , 5 maand 2 weken geleden (26 jun 2019 12:22)

In deze materie ben ik niet onderlegd.
Blijkt mij helemaal niet koosjer.
Raad : geef deze zaak door aan uw verzekeringsmaatschappij, en laat hun ter plaatse komen. Verzekering of uzelf de nodige foto's maken.
Is bij ons aan de overkant straat ook gebeurd zoals bij jullie, verzekeringsmaatschappijen hebben hun vaststellingen gedaan.

Zij hebben geen recht zonder uw toestemming op uw eigendom te komen. Verzekering zal een verslag opmaken, en laat de politie terug komen om PV op te maken.
Nu handelen, later is het te laat.

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”