Facturen zonder akkoord

NBSFV87
Topic Starter
Berichten: 10
Juridisch actief: Nee

Facturen zonder akkoord

#1 , 6 maand 3 weken geleden (15 mei 2019 20:07)

Beste allemaal,

We hebben een aantal jaar geleden een huis gekocht. Het huis er naast werd verkocht, buren (koppel) begonnen zonder vergunning werken uit te voeren, met schades aan de veranda, gemene muren, tuin, etc. We zijn uiteindelijk, te samen met hun en onze advocaat rond de tafel gekomen en een overeenkomst gemaakt over welke kosten door wie gedragen zouden worden.

Nu ontvingen we vorige week een brief van hun advocaat met de nodige facturen... die we zouden moeten betalen. gaat om een bedrag van 10K...!!! We staan buitengewoon versteld van deze situatie omdat we met zijn allen de kosten zijn overeengekomen...Daarbovenop zijn vier facturen meegestuurd van aannemers waarvoor we nooit toestemming hadden gegeven! We waren schriftelijk een andere aannemer overeengekomen en ze hebben zonder ons te verwittigen, andere aannemers laten komen om die werken uit te voeren...

Mag dat allemaal zomaar? Mag je, wanneer je met uw buur een overeenkomst afsluit mbt kosten, naderhand beslissen die overeenkomst te negeren én kosten opeisen? En twee mag je zomaar van aannemer veranderen zonder je buur te verwittigen en nadien 50% van de kosten opeisen? Dit terwijl er een bestaand akkoord is voor offerte a?

Ten laatste... Mogen we hiermee zelf naar de vrederechter gaan omdat zij kosten opeisen die nochtans zeer specifiek contractueel zijn overeengekomen?

Alvast bedankt voor de info!

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Drone
Berichten: 1969
Locatie: st-niklaas

#2 , 6 maand 3 weken geleden (15 mei 2019 20:55)

buren (en hun advocaat) moeten de overeenkomst die u hebt afgesloten eerbiedigen (inclusief de keuze van aannemer)

als men u niet eens schriftelijk vraagt om een andere aannemer (wat altijd kan gebeuren) mag men u daarvoor niet zomaar meer aanrekenen

alles van facturen betwisten in een aangetekend schrijven en verwijzen naar de overeenkomst dat u hebt afgesloten is het enige dat u momenteel kan doen, de bal ligt dan in het kamp van uw buren

NBSFV87
Topic Starter
Berichten: 10
Juridisch actief: Nee

#3 , 6 maand 3 weken geleden (15 mei 2019 22:16)

Hartelijk dank voor uw snelle antwoord. En wat met kosten die nooit aan ons vooraf zijn medegedeeld? Mag men dieaanrekenen? Er is bijvoorbeeld een rekening met kosten voor circa 1000 euro waarvoor we nooit geinformeerd waren (nooit info/offerte/vragen/akkoord/Etc/. Mag dat?

Reclame

Drone
Berichten: 1969
Locatie: st-niklaas

#4 , 6 maand 3 weken geleden (15 mei 2019 22:23)

Hartelijk dank voor uw snelle antwoord. En wat met kosten die nooit aan ons vooraf zijn medegedeeld? Mag men dieaanrekenen? Er is bijvoorbeeld een rekening met kosten voor circa 1000 euro waarvoor we nooit geinformeerd waren (nooit info/offerte/vragen/akkoord/Etc/. Mag dat?
in het algemeen; alles wat men u aanrekent waarvoor u geen overeenkomst hebt gesloten is betwistbaar

het is dan aan de tegenpartij om te bewijzen dat u daar mee akkoord bent gegaan

mava105
Berichten: 18480
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#5 , 6 maand 3 weken geleden (16 mei 2019 09:34)

Buren hadden vooraf toestemming moeten vragen. Was er een plaatsbeschrijving voor aanvang van de werken? Als zij schade hebben aangesteld, waarom moet jij dan betalen? Staat die overeenkomst op papier? Welke werken willen ze dat jij betaald?
Ik geloof dat je u vierkant hebt laten rollen.i
Betwist al zeker aangetekend die facturen, met kopie van die aangetekende brief via de gewone post, en dan dan ook in beide brieven zo vermelden

NBSFV87
Topic Starter
Berichten: 10
Juridisch actief: Nee

#6 , 6 maand 3 weken geleden (16 mei 2019 10:11)

Hartelijk dank voor uw reactie.

Het is een lang verhaal. Door schade aan de gemene delen en bepaalde delen die we gezamelijk besloten te renoveren (om de kosten te drukken), zijn er dan, na een lange adem aan klachten van onze kant, tot een compromis gekomen met onze advocaten gezamelijk. Alles is via mail bevestigd. Onze verzekeraar heeft de buur verplicht een plaatsbeschrijving op te maken.

De kosten die ze ons nu durven vragen te betalen snappen we niet, omdat we dus 'zwart op wit' hebben staan wie wat moet betalen. We krijgen echter van de advocaat nu verwijzingen naar mails die dateren van VOOR de overeenkomst.

Verder is het een groot probleem betreffende kosten (en we vermoeden zelfs valse facturen) waar bepaalde diensten aan buitengewone hoge kosten worden aangerekend (zo 3 keer zo duur als de gemiddelde offerte), alsook tal van zaken waar we nooit ons akkoord over gegeven hebben, noch op de hoogte zijn gesteld.

We vrezen dat dit weer een zaak van lange adem gaat worden. De overeenkomst was nochtans zo gemaakt om zulke problemen tegen te gaan... Zodat er zwart op wit zou staan wie wat zou betalen en achteraf geen enkele discussie over zou bestaan. We vragen ons dus af waarom we met hen en onze advocaat toen een overeenkomst hebben gemaakt. Het wordt volledig genegeerd.

Bedankt voor jullie input, we kunnen alweer enkele stappen vooruit!

mava105
Berichten: 18480
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#7 , 6 maand 3 weken geleden (16 mei 2019 11:55)

Zal wel voor de rechtbank eindigen vermoed ik


Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”