Bouwovertreding te hoog gebouwd

Charlotte T
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Bouwovertreding te hoog gebouwd

#1 , 26 apr 2019 23:43

De buurman heeft een aanvraag ingediend om zijn huis te renoveren. Hij heeft een bouwaanvraag ingediend om binnen in huis de bestaande vloer uit te breken en te isoleren, deze is goedgekeurd. In realiteit heeft hij de bestaande vloer laten liggen en er boven geisoleerd. Wij hebben nadien gebouwd en een aanvraag ingediend bij de gemeente om aan te sluiten bij de buurman en dit werd geweigerd met als resultaat dat de buurman zijn oprit 1m. hoger ligt dan de onze. De gemeente heeft een plan voorgesteld voor zijn oprit die hij dan met een keermuur moet leggen, hij gaat echter niet akkoord en de gemeente tracht steeds naar zijn zin een voorstel uit te werken terwijl hij een bouwovertreding heeft begaan. Als we niet akkoord gaan met deze beslissing, zegt de gemeente steeds dat het ons geld zal kosten. Worden bouwovertredingen goedgekeurd en degene die zich aan de regels houden bestraft? Wat kunnen wij nog ondernemen en hoe?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
asperger
Berichten: 6497
Juridisch actief: Nee
Locatie: Lier

#2 , 27 apr 2019 00:04

1 meter? Dikke isolatie....en laag plafond als resultaat.
Blijkbaar smurfen als buren.
Om binnen in huis een vloer uit te breken en te vervangen behoeft men geen bouwaanvraag.
"Politici verkiezen echter liever de bedenkelijke heldenstatus van betweter te belichamen tegenover die van de minus habens." (Victor Dauginet in "Het belaste land", pagina 72)

denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#3 , 27 apr 2019 08:39

Ik denk dat het u buur zal zijn dat geld gaat kosten, want hij krijgt met den tijd miserie dat de grond naar u zal afkalven en hij een stevige muur zal moeten plaatsen om zijn oprit te behouden .

Ik zou toch eens naar de vrederechter gaan want u zal last krijgen van water die naar u oprit stroomt.met alle gevolgen van dien.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

calendomatic
Berichten: 86

#4 , 04 mei 2019 22:22

Tja art. 88 veldwetboek...

14° Zij die, buiten de gevallen van artikel 549 van het Strafwetboek, andermans grond onder water zetten of er opzettelijk het water op schadelijke wijze op doen lopen.

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”