Haag en afsluiting draad met riet

Harrywebb
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Haag en afsluiting draad met riet

#1 , 07 apr 2021 15:38

Beste,
Wij hebben een haag op de scheiding staan met een achterbuur. Pand achterbuur is ongeveer 700 m2.
De achterbuur vraagt nu via de gemeente om een afsluiting draad met riet te plaatsen met een hoogte van 2,4m op 5cm van de scheiding.
Is het niet zo dat hij een afstand van 0,5 m moet houden tov de scheiding en de hoogte max 2m. Zijn hier uitzonderingen op?

mava105
Berichten: 20366
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 07 apr 2021 17:30

Hij mag op 5cm afstand staan. Een haag slechts op 50 cm van de scheiding. Voor de hoogte kan de gemeente een uitzondering toestaan

freelance
Berichten: 2197

#3 , 07 apr 2021 22:30

Art. 32. Een haag tussen twee erven wordt geacht gemeen te zijn, hetzij slechts een ervan afgesloten is of tenzij het tegendeel blijkt uit een titel of een voldoende bezit.

Art. 33. Een gemene afsluiting moet op gemeenschappelijke kosten onderhouden worden; de nabuur kan zich aan die verplichting onttrekken door van de mandeligheid af te zien.

Hagen mogen wel degelijk op de scheiding staan , indien beide eigenaren daarmee akkoord gegaan zijn , en er niet het tegendeel blijkt .
Ingeval één eigenaar eenzijdig beslist een andere afsluiting te plaatsen , ziet die af van het gemeenschappelijk eigendom van de haag , en mag er geen schade aan berokkenen .
Een andere afsluiting mag op 5 cm van de grens geplaatst worden , maar op een dusdanige manier dat de haag niet teniet gaat .
Wat een wet interessant maakt ,
is wat er in die wet , niet in staat .

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”