voortdurende klachten door buren

stevennn
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

voortdurende klachten door buren

#1 , 16 feb 2021 09:30

Wij verbouwen momenteel een huis waar we nog niet wonen. Het afgelopen half jaar hebben we al twee maal bezoek gekregen van de stedenbouwkundige inspectie naar aanleiding van klachten door de buren. Twee maal werd vastgesteld dat we aan alle vergunningsvoorwaarden voldoen.
Voor zover wij weten hebben de buren de afgelopen 3 maanden 6 klachten over ons ingediend bij de gemeente. Het gaat over zaken waar zij totaal geen last van hebben (als ze al zouden kloppen) zoals hoogte van de uitbouw (enkel gelijkvloers, hun achtertuin grenst aan onze zijtuin) en de grootte van een raam op het gelijkvloers en die dus ook niet correct zijn. Nu beweren ze dat we onze tuin met 40 cm hebben opgehoogd (complete nonsens). Omdat de stedenbouwkundige inspectie heeft gemeld dat ze geen ophoging konden vaststellen, gaan ze met die klacht naar het vredegerecht. Daarnaast gaan ze ook bij andere buren langs met de vraag hun klachten te ondersteunen (wat de andere buren niet gedaan hebben).
Inhoudelijk hebben ze geen poot om op te staan, maar wij willen dat dit stopt. Wat kunnen we ondernemen?

Inazuma
Berichten: 7235
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#2 , 16 feb 2021 18:14

Dit gaat aardig richting belaging.
De meer gesofisticeerde versie waarbij de belager overheidsdiensten inzet om u lastig te vallen met vermeende / ongefundeerde klachten - ook bij politie een bekend verschijnsel.


Procedure bij Vredegerecht starten hoewel inspectie net stelt dat er niets aan de hand is :?:
Kan als tergend geding aanzien worden ...

adsummam
Berichten: 482

#3 , 21 feb 2021 16:15

Houd een “oorlogsdagboek” bij.

Noteer daarin de klachten en hun gevolgen bij de autoriteiten.

Bij een nieuwe klacht overhandigt u het dossier aan de controlerende instantie zodanig dat zij er rekening mee kunnen houden dat zij met een querulant te doen hebben.

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”