herstelling afsluiting

MONACO
Topic Starter
Berichten: 124

herstelling afsluiting

#1 , 22 mei 2020 18:12

een eigenaar heeft betonnen platen als afsluiting op zijn eigendom. zijn vroegere gebuur die het huis huurde heeft langs zijn kant een gedeelte van de grond uitgegraven om een terras te maken dat lager ligt en waardoor de afsluiting nu voor een groot gedeelte overbuigt in die richting.
Ondertussen is die huurder vertrokken en het huis werd verkocht. De nieuwe eigenaar eist dat die platen afsluiting die in zijn hof overhangt hersteld wordt maar weigert dat er een ophoging in beton langs zijn kant geplaatst wordt hetgeen noodzakelijk is om die afsluiting recht te krijgen. Hij stelt voor om een andere afsluiting te plaatsen, hetgeen zeer kostelijk is maar hij weigert iedere financïele tussenkomst.
Zit hier eventueel een andere oplossing in dan naar de rechtbank te gaan ?
dank bij voorbaat vr antwoord

mava105
Berichten: 19214
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 23 mei 2020 09:49

Er beton tegen gieten is totaal nutteloos. Vooreerst dient de schutting te worden rechtgezet door uitgraving van de grond die er tegen duwt. Hiervoor zal terras moeten worden opgebroken. Dan pas kan er een dikke betonbalk tegen gestort worden, en dit aan de kant van waar de gronddruk komt.
Oplossing is echter de palen een stuk dieper in de grond te zetten, en er dan pas een balk tegen te gieten, of aaneengepaste betonnen keermuur elementen te plaatsen.

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”