Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
DJSirMatthew
Topic Starter
Berichten: 57
Reputation: 0

Buren laten voegen herstellen, alles waait op onze domein

#1 , 11 maand 1 week geleden (19 mei 2017 08:42)

De buren hebben sinds gisteren een ploeg laten aanrukken om hun muren te laten hervoegen. Ze zijn sinds gisteren dan ook bezig met alle oude voegen uit te boren en al dit stof waait op ons plat dak, onze tuinmeubelen en onze planten. Dak en meubelen kan me niet zoveel schelen, doek erover en stof is weg. Maar de planten is niet zo simpel schoon te maken. Los daarvan, wie is er verantwoordelijk voor de opkuis? Of is dit gewoon collateral damage? Hebben goeie verstandhouding met buurvrouw (buurman iets minder) en ik denk dat ze er niet echt bij stil gestaan hebben. Er zijn hier en daar wel wat doeken via stelling gespannen maar bijlange niet overal.

mava105
Berichten: 14752
Reputation: 5
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 11 maand 1 week geleden (19 mei 2017 09:37)

Het is de aannemer die verantwoordelijk is voor de opkuis. Gezien je echter geen contract met hem hebt, zal je de opdrachtgever moeten aanschrijven. Je kan natuurlijk wel al een vriendelijk vragen aan de aannemer om op te kuisen. De planten kan je toch afspuiten met een, tuinslang, als het ondertussen nog niet geregend heeft.

DJSirMatthew
Topic Starter
Berichten: 57
Reputation: 0

#3 , 11 maand 1 week geleden (19 mei 2017 09:39)

Idd, gaan de opkuis wel zelf doen, al bij al valt het wel mee. Was reflex reactie omdat we zelf met verbouwingen bezig zijn en telkens de vraag krijgen rond verantwoordelijkheid etc. 't is maar stof he ;)

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”