Appartement laten bezichtigen door kandiaat huurders

doralien
Topic Starter
Berichten: 10

Appartement laten bezichtigen door kandiaat huurders

#1 , 5 maand 1 week geleden (10 feb 2019 08:42)

Effen een vraagje voor iemand die ik ken, die persoon verhuurd een appartement . Dat werd bewoond door een persoon die onder bewindvoering staat. Nu heeft de bewindvoerder het contract opgezegd en de huurder woont er niet meer in . Is het niet zo , dat je normaal twee keer in de week met kandidaat huurders dat pand moet kunnen bezoeken? De bewindvoerder geeft niet thuis :(

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 17722
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 5 maand 1 week geleden (10 feb 2019 09:33)

Maar de bewindvoerder is niet de huurder. En staat die verplichting vermeld in de huurovereenkomst?
Je zal naar de vrederechter moeten om die verplichting te doen naleven, nadat je eerst een aangetekende ingebrekestelling naar de huurder hebt verzonden (met kopie naar de bewindvoerder)

doralien
Topic Starter
Berichten: 10

#3 , 5 maand 1 week geleden (10 feb 2019 13:42)

Het huurcontract is op naam van die huurder gezet, en getekend door de bewindvoerder voor kennisname. De plaatsbeschrijving is getekend door verzorgende io. Die mensen gingen ervan uit aangezien de persoon onder volledige bewindvoering dat de bewindvoerder dan alles bepaald. Aangezien ze niet weet waar de huurder naar toe is , kunnen ze hem geen schrijven richten.

Reclame

bosprocureur
Berichten: 3977

#4 , 5 maand 1 week geleden (10 feb 2019 18:41)

Als u geen bericht van adreswijziging ontvangen hebt, kan u m.i. geldig een aangetekende zending richten naar het verhuurde pand. Stuur gelijk een kopie, eveneens aangetekend, naar de bewindvoerder.

Terug naar “Huren”