Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Gebruiker33
Topic Starter
Berichten: 76
Juridisch actief: Nee

Attest van onderhoud

#1 , 2 weken 45 minuten geleden (05 nov 2018 22:01)

Volgens opzoekingen lijkt het erop dat; indien de huurovereenkomst bepaald dat je als huurder de onderhoudsattesten moet voorleggen op vraag van je verhuurder, je tevens het recht zou hebben vóór het ondertekenen van de huurovereenkomst dat de verhuurder zijn laatste onderhoudsattesten voorlegd aan U.

Staat hierover ergens een wettelijk beschrijving van?

Tevens bij einde huur moet je als huurder onderhoudsattesten voorleggen. Kan een verhuurder eisen, indien je net twee maanden voor de beëindiging het onderhoud hebt laten uitvoeren (met attest), je opnieuw het onderhoud van bv de CV moet laten uitvoeren?

Staat hieromtrent ergens beschreven dat het onderhouds attest van 3,4,5,6,7,8...maanden geleden geldig is om voor te leggen bij beëindiging, en niet een nieuw onderhoud moet uit laten voeren?

Freshprince
Berichten: 201
Juridisch actief: Ja

#2 , 1 week 6 dagen geleden (05 nov 2018 23:08)

Het BVR: http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_loi/loi_l1.pl?language=nl&caller=list&la=n&fromtab=wet&tri=dd+as+rank&sql=dd+=+date%272006-12-08%27+and+nm+contains+%272007035507%27

Attesten: art. 11 van dit BVR. Overeenkomstig paragraaf 5 bezorgt de eigenaar de attesten van de laatste twee onderhoudsbeurten (paragraaf 2).

De teruggaveplicht, art. 1731 bw, is van aanvullend recht alsook strekt een contract partijen tot wet, een contract kan dan ook rechstgeldig bedingen dat bij einde huur een onderhoudsattest van slechts X maanden oud voorhanden dient te zijn.

Een minimale vorm van redelijkheid mag wel verwacht worden. Een recht mag men ook niet misbruiken (de theorie van rechtsmisbruik). Vb. uw attest is 3,5 maand en contract voorziet max. 3 maand. Eist verhuurden dan alsnog een nieuw attest, met toch aanzienlijke kosten vandien, dan zou dit mogelijks wel als een vorm van rechtsmisbruik kunnen aanzien worden.
Raadpleeg voor belangrijke juridische beslissingen altijd een advocaat (met specialisatie in desbetreffende materie) of bevoegde instantie, niet enkel een forum!

bosprocureur
Berichten: 2861

#3 , 1 week 6 dagen geleden (06 nov 2018 08:07)

Even praktisch : ik vraag in de huurcontracten jaarlijks onderhoud van de verwarmingsinstallatie. En in de praktijk volstaat het voor mij dat het onderhoud gebeurd is na het stookseizoen.

Redelijke oplossing voor alle partijen, ook voor de nieuwe huurder..

Reclame

Gebruiker33
Topic Starter
Berichten: 76
Juridisch actief: Nee

#4 , 1 week 6 dagen geleden (06 nov 2018 15:25)

Bedankt voor de info

adizal
Berichten: 392
Locatie: Antwerpen

#5 , 1 week 5 dagen geleden (07 nov 2018 17:46)

Gebruiker33 schreef:Bedankt voor de infode verhuurder is verplicht de laatste twee onderhoudsattesten te bezorgen aan een nieuwe huurder. Zo weet de huurder wanneer het onderhoud uitgevoerd moet worden.

bron vlaanderen.be
Het is beter een leeuw te zijn op momenten,
dan een schaap, voor het leven.

bosprocureur
Berichten: 2861

#6 , 1 week 5 dagen geleden (07 nov 2018 19:22)

adizal schreef:
Gebruiker33 schreef:Bedankt voor de infode verhuurder is verplicht de laatste twee onderhoudsattesten te bezorgen aan een nieuwe huurder. Zo weet de huurder wanneer het onderhoud uitgevoerd moet worden.

bron vlaanderen.be


Dat is nieuw voor mij :oops: :oops: . Bedankt voor de info.

Terug naar “Huren”